,, ,

Miryakefalon Savaşı

Genel Kültür 19.08.2023 - 14:36, Güncelleme: 19.08.2023 - 14:36 6424+ kez okundu.
 

Miryakefalon Savaşı

Miryokefalon Savaşı Önemi ve Özeti Nedir?
Miryokefalon Savaşı , 17 Eylül 1176 tarihinde Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında, Beyşehir Gölü yakınlarında gerçekleşti. Anadolu Selçuklu Devleti'nin zaferi ile sonuçlanan savaş, Anadolu'daki Türk hakimiyetini kesinleştirdi. Savaşın nedeni, Bizans İmparatoru I. Manuel Komnenos 'un Anadolu Selçuklu Devleti 'ni Anadolu'dan çıkarmak istemesiydi. I. Manuel Komnenos, 1176 yılında Anadolu Selçuklu Devleti 'nin üzerine büyük bir ordu ile yürüdü. Anadolu Selçuklu Devleti'nin Sultanı II. Kılıç Arslan, I. Manuel Komnenos'un ordusuyla Miryokefalon'da karşılaştı. Savaş, iki gün sürdü. İlk gün, Bizans ordusu üstünlük sağladı. Ancak, ikinci gün, Anadolu Selçuklu Devleti'nin ordusu Bizans ordusunu bozguna uğrattı. I. Manuel Komnenos, savaşta ağır bir yenilgi aldı ve esir düştü. Miryokefalon Savaşı , Anadolu Selçuklu Devleti'nin Anadolu'daki üstünlüğünü kesinleştiren bir savaş oldu. Savaş, Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu'yu yeniden ele geçirme umudunu sona erdirdi. Miryokefalon Savaşı 'nın sonuçları şunlardır: Anadolu Selçuklu Devleti , Anadolu'daki hakimiyetini kesinleştirdi. Bizans İmparatorluğu , Anadolu'yu yeniden ele geçirme umudunu kaybetti. Bizans İmparatorluğu , Anadolu Selçuklu Devleti'ne yıllık vergi vermeye başladı. Haçlı Seferleri 'nin yönü değişti. Anadolu Selçuklu Devleti, Haçlı Seferleri'ne karşı güçlü bir güç haline geldi. Miryokefalon Savaşı Türk tarihi açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Savaş, Anadolu'daki Türk hakimiyetini kesinleştirdi ve Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu'yu yeniden ele geçirme umudunu sona erdirdi.
Miryokefalon Savaşı Önemi ve Özeti Nedir?

Miryokefalon Savaşı , 17 Eylül 1176 tarihinde Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında, Beyşehir Gölü yakınlarında gerçekleşti. Anadolu Selçuklu Devleti'nin zaferi ile sonuçlanan savaş, Anadolu'daki Türk hakimiyetini kesinleştirdi.

Savaşın nedeni, Bizans İmparatoru I. Manuel Komnenos 'un Anadolu Selçuklu Devleti 'ni Anadolu'dan çıkarmak istemesiydi. I. Manuel Komnenos, 1176 yılında Anadolu Selçuklu Devleti 'nin üzerine büyük bir ordu ile yürüdü. Anadolu Selçuklu Devleti'nin Sultanı II. Kılıç Arslan, I. Manuel Komnenos'un ordusuyla Miryokefalon'da karşılaştı.

Savaş, iki gün sürdü. İlk gün, Bizans ordusu üstünlük sağladı. Ancak, ikinci gün, Anadolu Selçuklu Devleti'nin ordusu Bizans ordusunu bozguna uğrattı. I. Manuel Komnenos, savaşta ağır bir yenilgi aldı ve esir düştü.

Miryokefalon Savaşı , Anadolu Selçuklu Devleti'nin Anadolu'daki üstünlüğünü kesinleştiren bir savaş oldu. Savaş, Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu'yu yeniden ele geçirme umudunu sona erdirdi.

Miryokefalon Savaşı 'nın sonuçları şunlardır:

  • Anadolu Selçuklu Devleti , Anadolu'daki hakimiyetini kesinleştirdi.
  • Bizans İmparatorluğu , Anadolu'yu yeniden ele geçirme umudunu kaybetti.
  • Bizans İmparatorluğu , Anadolu Selçuklu Devleti'ne yıllık vergi vermeye başladı.
  • Haçlı Seferleri 'nin yönü değişti.
  • Anadolu Selçuklu Devleti, Haçlı Seferleri'ne karşı güçlü bir güç haline geldi.

Miryokefalon Savaşı Türk tarihi açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Savaş, Anadolu'daki Türk hakimiyetini kesinleştirdi ve Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu'yu yeniden ele geçirme umudunu sona erdirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.