,, ,

Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar, Asgari Ücret artışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset 05.07.2022 - 10:14, Güncelleme: 05.07.2022 - 10:14 6145+ kez okundu.
 

Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar, Asgari Ücret artışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haşim Yanar, son açıklamaya göre 5500 TL ye çıkartılan asgari ücretteki artışın beklentiyi karşılamadığını söyledi.
Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar 2019 yılındaki Asgari Ücret fiyatını örnek vererek “Çok değil 2019 yılına gittiğimizde Asgari Ücretin 2324 TL olduğu günlerde benzinin litre fiyatı  7TL,  ortalama pazar file fiyatı ise 80 TL civarındaydı. Bugün geldiğimiz noktada benzinin fiyatı yaklaşık %380 artış göstererek   27 TL civarına ulaşmış durumdadır. Pazarın file fiyatı ise 80 TL den 350 TL ye çıkmış durumdadır. Buna göre, Asgari Ücrette de ortalama %400lük bir artış yapılmalıydı ki tüketici fiyatındaki artışı karşılayabilsin. Yapılan bu artış bu beklentiyi hiçbir surette karşılamamaktadır.” Dedi. Bu koşullarda Asgari Ücretin en az 9400 TL olması gerektiğini söyleyen Yanar, “Bu fiyatın altında verilmiş her fiyat, işçinin cebinden alınmış para ya da imkan anlamına gelmektedir” dedi. Asgari ücret dışında da birçok  ekonomik sıkıntı olduğunu söyleyen Haşim Yanar, bu sıkıntılara yönelik kararlı ve kapsamlı üretim hamlesi yapılması gerektiğini ancak hükümetin bu adımları atmadığını üzülerek izlediklerini söyledi. Seçim öncesi yatırım anlamına gelebilecek tedbirlerin ise  deva niteliğinde olmadığını söyleyen Yanar, “Biz Milli Yol Partisi olarak bir an önce kararlı ve kapsamlı bir üretim hamlesi gerçekleştirilerek ülkenin içinde bulunduğu dar boğazdan kurtarılması gerektiğini düşünüyoruz ve bununla ilgili ciddi tedbirlerimiz olduğunu da belirtmek isterim” dedi. Tüm bu sıkıntıların giderilmesi için sandığı işaret eden Yanar, “ Bu hususta ülkenin bir an önce seçime gitmesi gerekmektedir. Dedi.
Haşim Yanar, son açıklamaya göre 5500 TL ye çıkartılan asgari ücretteki artışın beklentiyi karşılamadığını söyledi.

Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar 2019 yılındaki Asgari Ücret fiyatını örnek vererek “Çok değil 2019 yılına gittiğimizde Asgari Ücretin 2324 TL olduğu günlerde benzinin litre fiyatı  7TL,  ortalama pazar file fiyatı ise 80 TL civarındaydı. Bugün geldiğimiz noktada benzinin fiyatı yaklaşık %380 artış göstererek   27 TL civarına ulaşmış durumdadır. Pazarın file fiyatı ise 80 TL den 350 TL ye çıkmış durumdadır. Buna göre, Asgari Ücrette de ortalama %400lük bir artış yapılmalıydı ki tüketici fiyatındaki artışı karşılayabilsin. Yapılan bu artış bu beklentiyi hiçbir surette karşılamamaktadır.” Dedi.

Bu koşullarda Asgari Ücretin en az 9400 TL olması gerektiğini söyleyen Yanar, “Bu fiyatın altında verilmiş her fiyat, işçinin cebinden alınmış para ya da imkan anlamına gelmektedir” dedi.

Asgari ücret dışında da birçok  ekonomik sıkıntı olduğunu söyleyen Haşim Yanar, bu sıkıntılara yönelik kararlı ve kapsamlı üretim hamlesi yapılması gerektiğini ancak hükümetin bu adımları atmadığını üzülerek izlediklerini söyledi. Seçim öncesi yatırım anlamına gelebilecek tedbirlerin ise  deva niteliğinde olmadığını söyleyen Yanar, “Biz Milli Yol Partisi olarak bir an önce kararlı ve kapsamlı bir üretim hamlesi gerçekleştirilerek ülkenin içinde bulunduğu dar boğazdan kurtarılması gerektiğini düşünüyoruz ve bununla ilgili ciddi tedbirlerimiz olduğunu da belirtmek isterim” dedi. Tüm bu sıkıntıların giderilmesi için sandığı işaret eden Yanar, “ Bu hususta ülkenin bir an önce seçime gitmesi gerekmektedir. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.