,, ,

Mehmet Ali Işık kimdir?

Kimdir 20.04.2022 - 16:55, Güncelleme: 20.04.2022 - 16:55 15585+ kez okundu.
 

Mehmet Ali Işık kimdir?

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık, 1957 yılında İzmir’de dünyaya geldi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü’nden mezun olan Mehmet Ali Işık 1974 yılında iş hayatına atıldı. 1982 yılında Işık Tarım Ürünleri A.Ş.’yi kuran Mehmet Ali Işık, 1990 yılında Türkiye’de kendi projesiyle organik sektörüne giriş yaptı ve Işık Organik A.Ş.’yi kurdu.   Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Mehmet Ali Işık 12 yıl Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak Türkiye’de organik sektörünün gelişimi için çok sayıda projede etkin olarak çalıştı.   Organik Tarım Ulusal Yönlendirme Komitesi’nde uzun yıllardır Ege İhracatçı Birlikleri’ni temsil eden Mehmet Ali Işık Ege İhracatçı Birlikleri ’nde Organik Ürünler Komitesi Başkanlığı sırasında üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde organik tarımı öne çıkardı.   2010-14 yılları arasında Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyeliği, 2016-18 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, 2018-2022 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Ali Işık, 20 Nisan 2022 tarihinde Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Mehmet Ali Işık, Türkiye’de ihracatçı birliklerinin 83 yıllık tarihinde organik sektöründen Yönetim Kurulu Başkanı seçilen ilk isim olarak tarihe geçti. Işık, evli ve iki çocuk babası.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık, 1957 yılında İzmir’de dünyaya geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü’nden mezun olan Mehmet Ali Işık 1974 yılında iş hayatına atıldı. 1982 yılında Işık Tarım Ürünleri A.Ş.’yi kuran Mehmet Ali Işık, 1990 yılında Türkiye’de kendi projesiyle organik sektörüne giriş yaptı ve Işık Organik A.Ş.’yi kurdu.

 

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Mehmet Ali Işık 12 yıl Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak Türkiye’de organik sektörünün gelişimi için çok sayıda projede etkin olarak çalıştı.

 

Organik Tarım Ulusal Yönlendirme Komitesi’nde uzun yıllardır Ege İhracatçı Birlikleri’ni temsil eden Mehmet Ali Işık Ege İhracatçı Birlikleri ’nde Organik Ürünler Komitesi Başkanlığı sırasında üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde organik tarımı öne çıkardı.

 

2010-14 yılları arasında Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyeliği, 2016-18 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, 2018-2022 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Ali Işık, 20 Nisan 2022 tarihinde Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Mehmet Ali Işık, Türkiye’de ihracatçı birliklerinin 83 yıllık tarihinde organik sektöründen Yönetim Kurulu Başkanı seçilen ilk isim olarak tarihe geçti. Işık, evli ve iki çocuk babası.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.