,, ,

Medine Tren İstasyonu Müzesi

Seyahat 06.07.2023 - 12:26, Güncelleme: 06.07.2023 - 12:26 15759+ kez okundu.
 

Medine Tren İstasyonu Müzesi

Medine Tren İstasyonu Müzesi
Medine Tren İstasyonu Müzesi , Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid döneminde hac ve umre yolculuğunun kısaltılması amacıyla Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz Demir Yolu ’nun son istasyonudur. Şu an müze olarak kullanılan ve içinde Osmanlı Devleti ve Suud Hanedanına ait bazı eşyaların sergilendiği tren istasyonu, Medine’de bulunan hacılar tarafından ziyaret edilmektedir. Müzenin hemen yanında, hac ve umre için gelenlerin dinlenmelerini sağlamak amacıyla Osmanlı mimarisiyle inşa edilen Amberiye Camisi bulunmaktadır. Cami, Kur’an-ı Kerim’in ayet sayısı olan 6 bin 666 taşla inşa edilmiştir, merdivenleri ise sure sayısı olan 114tür. Hicaz Demir Yolu, 1900-1908 yıllarında inşa edilmiştir. Amacı İstanbul’u Mekke’ye bağlamaktır. Demiryolu, Osmanlı İmparatorluğu ’nun İstanbul’dan başlayan demiryolları şebekesinin bir bölümünü teşkil etmektedir.
Medine Tren İstasyonu Müzesi

Medine Tren İstasyonu Müzesi , Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid döneminde hac ve umre yolculuğunun kısaltılması amacıyla Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz Demir Yolu ’nun son istasyonudur. Şu an müze olarak kullanılan ve içinde Osmanlı Devleti ve Suud Hanedanına ait bazı eşyaların sergilendiği tren istasyonu, Medine’de bulunan hacılar tarafından ziyaret edilmektedir.

Müzenin hemen yanında, hac ve umre için gelenlerin dinlenmelerini sağlamak amacıyla Osmanlı mimarisiyle inşa edilen Amberiye Camisi bulunmaktadır. Cami, Kur’an-ı Kerim’in ayet sayısı olan 6 bin 666 taşla inşa edilmiştir, merdivenleri ise sure sayısı olan 114tür.

Hicaz Demir Yolu, 1900-1908 yıllarında inşa edilmiştir. Amacı İstanbul’u Mekke’ye bağlamaktır. Demiryolu, Osmanlı İmparatorluğu ’nun İstanbul’dan başlayan demiryolları şebekesinin bir bölümünü teşkil etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.