,, ,

Mantı hamuru Nasıl Yapılır?

Yemek 19.09.2023 - 13:10, Güncelleme: 19.09.2023 - 13:10 15646+ kez okundu.
 

Mantı hamuru Nasıl Yapılır?

Mantı hamuru Nasıl Yapılır?
Mantı hamuru Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantının yapımında kullanılan, ince ve yufka gibi açılabilen bir hamurdur. Mantı hamuru yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak: 4 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Mantı hamuru yapmanın adımları: Unu geniş bir kaba alın. Tuzu ekleyin ve karıştırın. Suyun yarısını ekleyin ve karıştırın. Kalan suyu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı ince bir yufka haline getirin. Yufkaları mantı şeklini vererek kesebilirsiniz. Mantılarınızı istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Mantı hamuru yapmanın püf noktaları: Unu eleyin, böylece hamurunuz daha yumuşak olacaktır. Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde sert olacaktır. Hamuru dinlendirmek, daha kolay şekil almasını sağlayacaktır. Yufkaları çok ince açmayın, aksi takdirde mantılarınız yırtılabilir. Mantı hamuru nasıl saklanır? Mantı hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Buzdolabında saklamak için, hamuru streç filmle sarın ve hava almayacak şekilde kapatın. Mantı hamurunu dondurucuda da saklayabilirsiniz. Dondurucuda saklamak için, hamuru streç filmle sarın ve hava almayacak şekilde kapatın. Daha sonra, hamuru dondurucuya kaldırın. Dondurulmuş mantı hamurunu, buzdolabında çözdükten sonra kullanabilirsiniz.
Mantı hamuru Nasıl Yapılır?

Mantı hamuru Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantının yapımında kullanılan, ince ve yufka gibi açılabilen bir hamurdur. Mantı hamuru yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantı hamuru yapmanın adımları:

  1. Unu geniş bir kaba alın.
  2. Tuzu ekleyin ve karıştırın.
  3. Suyun yarısını ekleyin ve karıştırın.
  4. Kalan suyu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  5. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  6. Hamuru streç filmle sarın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  7. Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün.
  8. Her bir parçayı ince bir yufka haline getirin.
  9. Yufkaları mantı şeklini vererek kesebilirsiniz.
  10. Mantılarınızı istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.

Mantı hamuru yapmanın püf noktaları:

  • Unu eleyin, böylece hamurunuz daha yumuşak olacaktır.
  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde sert olacaktır.
  • Hamuru dinlendirmek, daha kolay şekil almasını sağlayacaktır.
  • Yufkaları çok ince açmayın, aksi takdirde mantılarınız yırtılabilir.

Mantı hamuru nasıl saklanır?

Mantı hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Buzdolabında saklamak için, hamuru streç filmle sarın ve hava almayacak şekilde kapatın. Mantı hamurunu dondurucuda da saklayabilirsiniz. Dondurucuda saklamak için, hamuru streç filmle sarın ve hava almayacak şekilde kapatın. Daha sonra, hamuru dondurucuya kaldırın. Dondurulmuş mantı hamurunu, buzdolabında çözdükten sonra kullanabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.