,, ,

Malatya Zahireciler Esnaf Odası konuştu Tek isteğimiz stokların incelenmesi.

Gündem 17.03.2022 - 11:37, Güncelleme: 17.03.2022 - 11:37 3949+ kez okundu.
 

Malatya Zahireciler Esnaf Odası konuştu Tek isteğimiz stokların incelenmesi.

Malatya Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, “Un zamlarından dolayı Türkiye’deki bütün fabrikacıları kınıyorum.
Malatya Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, “Un zamlarından dolayı Türkiye’deki bütün fabrikacıları kınıyorum. Bir fabrikanın Malatya’ya üç aylık yetecek stoku var. Bu buğdayları yazdan stokladılar. Tek isteğimiz devletin, büyük şirketlerin ellerindeki stokları incelemesidir” diye konuştu  Malatya Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, bulgurun 6 ay önce 6,5-7 TL’ye satılırken, şu anda 12-13 liradan satıldığını belirtti. Artun şunları iletti:  "Bir torba un fabrikalarda 350-360 TL’ye satılıyor. Bu da kilosu 7 lira 20 kuruşa denk geliyor. Fahiş bir fiyat ve fırıncılar mustarip durumdalar. Kendi odalarınca toplanıp rayiç istediler. Bir karara bağladılar. Ama şu anda uygulamıyorlar. Un zamlarından dolayı Türkiye’deki bütün fabrikacıları kınıyorum. Bir fabrikanın kente 3 aylık buğday stoku var. Bu buğdayları yazdan stokladılar. Hepsinin siloları var. Devletimizin yaptırım gücü olan birimlerinin yetkileri çok kısıtlı, denetim mekanizması çok iyi çalışmıyor. Bizim bu konudaki tek isteğimiz devletin denetleme kurullarına yetki verip, büyük şirketlerin ellerindeki stokları incelemesidir. Denetlememiz sıfır. Milletvekillerimiz halkın tabanına inemiyorlar, gördükleriyle yetiniyorlar. Halkla iç içe olsalar neyin ne olduğunu öğrenirler.  "ZAM YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ"  Bulgur perakende olarak 12-13 liraya satılıyor. 6 ay önce 6,5-7 liraydı. Bu fiyatların üzerine mazot ve elektrik zamlarını koydular. Hammaddeyi aldığımız yerden uygulanan zamma karşı biz de zam uygulamak zorunda kalıyoruz. Bayağı direniyoruz ama mecbur tıkanıyoruz ve zam yapmak zorunda kalıyoruz."  "ELEKTRİK ZAMLARI CANIMIZI BAYAĞI YAKTI"  Artun, mercimek hariç bütün bakliyatın yerli olduğuna dikkat çekerek şunların altını çizdi:  "Mercimek ithal olarak geliyor. Onun da toptan fiyatı 15 civarı, 20 liraya satıyorlar. Diğer bakliyatlara yapılan zamlar da afaki. Depremde nasıl zam yaptılarsa, savaşının etkisiyle millet gıdaya hücum edince, arz talep meselesi, ondan dolayı zam yapıyorlar. Savaş bahane oldu, o kadar korkulacak bir durum yok. İnsanlar gıdayı tüketmek zorunda. İnsanlar bunu yemekle mükellef. Onun için satışlar, işlerimiz normal. İşlerimizde artma azalma yok, normal seviyede devam ediyor. Elektrik zamları canımızı bayağı yaktı. Birazını geri aldılar. Elektrik dağıtım şirketi, biz çalışan değirmencilere bir teklif sundu. Bu iyi oldu ama daha da iyileştirebilirler.  "REKOLTEYİ BU SENE DOLDURAMAYIZ"  Artun, Türkiye’de üretimin olmadığını ifade ederek, "Üretim neden yok, bizim çiftçimiz tembelleşti. 4-5 çeşit destekleme fonu var, bunu alanlar maalesef tarlalarını ekmiyorlar. Bir de kuraklık oldu, millet ‘malımız tarlada kalır’ diye ekmedi. Bu sene buğday iyi olsa da kısıtlı olur. Rekolteyi bu sene dolduramayız. O nedenle de buğday fiyatları bir hayli yüksek olur"diye konuştu 
Malatya Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, “Un zamlarından dolayı Türkiye’deki bütün fabrikacıları kınıyorum.

Malatya Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, “Un zamlarından dolayı Türkiye’deki bütün fabrikacıları kınıyorum. Bir fabrikanın Malatya’ya üç aylık yetecek stoku var. Bu buğdayları yazdan stokladılar. Tek isteğimiz devletin, büyük şirketlerin ellerindeki stokları incelemesidir” diye konuştu 

Malatya Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun, bulgurun 6 ay önce 6,5-7 TL’ye satılırken, şu anda 12-13 liradan satıldığını belirtti. Artun şunları iletti: 

"Bir torba un fabrikalarda 350-360 TL’ye satılıyor. Bu da kilosu 7 lira 20 kuruşa denk geliyor. Fahiş bir fiyat ve fırıncılar mustarip durumdalar. Kendi odalarınca toplanıp rayiç istediler. Bir karara bağladılar. Ama şu anda uygulamıyorlar. Un zamlarından dolayı Türkiye’deki bütün fabrikacıları kınıyorum. Bir fabrikanın kente 3 aylık buğday stoku var. Bu buğdayları yazdan stokladılar. Hepsinin siloları var. Devletimizin yaptırım gücü olan birimlerinin yetkileri çok kısıtlı, denetim mekanizması çok iyi çalışmıyor. Bizim bu konudaki tek isteğimiz devletin denetleme kurullarına yetki verip, büyük şirketlerin ellerindeki stokları incelemesidir. Denetlememiz sıfır. Milletvekillerimiz halkın tabanına inemiyorlar, gördükleriyle yetiniyorlar. Halkla iç içe olsalar neyin ne olduğunu öğrenirler. 

" ZAM YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ" 

Bulgur perakende olarak 12-13 liraya satılıyor. 6 ay önce 6,5-7 liraydı. Bu fiyatların üzerine mazot ve elektrik zamlarını koydular. Hammaddeyi aldığımız yerden uygulanan zamma karşı biz de zam uygulamak zorunda kalıyoruz. Bayağı direniyoruz ama mecbur tıkanıyoruz ve zam yapmak zorunda kalıyoruz." 

"ELEKTRİK ZAMLARI CANIMIZI BAYAĞI YAKTI" 

Artun, mercimek hariç bütün bakliyatın yerli olduğuna dikkat çekerek şunların altını çizdi: 

"Mercimek ithal olarak geliyor. Onun da toptan fiyatı 15 civarı, 20 liraya satıyorlar. Diğer bakliyatlara yapılan zamlar da afaki. Depremde nasıl zam yaptılarsa, savaşının etkisiyle millet gıdaya hücum edince, arz talep meselesi, ondan dolayı zam yapıyorlar. Savaş bahane oldu, o kadar korkulacak bir durum yok. İnsanlar gıdayı tüketmek zorunda. İnsanlar bunu yemekle mükellef. Onun için satışlar, işlerimiz normal. İşlerimizde artma azalma yok, normal seviyede devam ediyor. Elektrik zamları canımızı bayağı yaktı. Birazını geri aldılar. Elektrik dağıtım şirketi, biz çalışan değirmencilere bir teklif sundu. Bu iyi oldu ama daha da iyileştirebilirler. 

"REKOLTEYİ BU SENE DOLDURAMAYIZ" 

Artun, Türkiye’de üretimin olmadığını ifade ederek, "Üretim neden yok, bizim çiftçimiz tembelleşti. 4-5 çeşit destekleme fonu var, bunu alanlar maalesef tarlalarını ekmiyorlar. Bir de kuraklık oldu, millet ‘malımız tarlada kalır’ diye ekmedi. Bu sene buğday iyi olsa da kısıtlı olur. Rekolteyi bu sene dolduramayız. O nedenle de buğday fiyatları bir hayli yüksek olur"diye konuştu 

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.