,, ,

MAHZEN-13 Operasyonu: İki Organize Suç Örgütü Çökertildi

Gündem 19.03.2024 - 09:45, Güncelleme: 19.03.2024 - 09:45 3492+ kez okundu.
 

MAHZEN-13 Operasyonu: İki Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli ‘MAHZEN-13’ operasyonunda iki Organize Suç Örgütü’nü çökertti. 25 şüpheli yakalandı, çeşitli silahlar ve uyuşturucu ele geçirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , İzmir merkezli olarak üç ilde eş zamanlı düzenlenen “MAHZEN-13” operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu ’nun elebaşılığını yaptığı iki ayrı Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda, elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 25 organize suç örgütü üyesi şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait iş yerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, üçüncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 16 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli ‘MAHZEN-13’ operasyonunda iki Organize Suç Örgütü’nü çökertti. 25 şüpheli yakalandı, çeşitli silahlar ve uyuşturucu ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , İzmir merkezli olarak üç ilde eş zamanlı düzenlenen “MAHZEN-13” operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu ’nun elebaşılığını yaptığı iki ayrı Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda, elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 25 organize suç örgütü üyesi şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait iş yerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, üçüncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda 16 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.