,, ,

Luxor Tapınağı

Genel Kültür 22.07.2023 - 12:25, Güncelleme: 22.07.2023 - 12:25 4321+ kez okundu.
 

Luxor Tapınağı

Antik Mısır’daki en büyük dini merkez: Luxor Tapınağı
Luxor Tapınağı , Mısır 'ın Luxor şehrinde bulunan bir eski Mısır tapınağıdır. Mısır 'ın en büyük ve en önemli tapınaklarından biridir. Tapınağın inşaatı MÖ 1390'larda Firavun III. Amenhotep tarafından başlatıldı ve MÖ 1279'da Firavun IV. Ramses tarafından tamamlandı. Tapınak, Amon-Ra, Mut ve Khonsu olmak üzere üç tanrı için inşa edilmiştir. Luxor Tapınağı , iki ana bölümden oluşur: Doğu Tapınağı ve Batı Tapınağı. Doğu Tapınağı, Amon-Ra 'ya adanmıştır ve tapınağın en eski kısmıdır. Batı Tapınağı, Mut ve Khonsu'ya adanmıştır ve daha sonra inşa edilmiştir. Luxor Tapınağı Mısır'ın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir. Her yıl milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Luxor Tapınağı Mısır'ın en önemli tarihi eserlerinden biridir. Tapınak, Mısır'ın eski kültürünü ve dinini yansıtmaktadır. Luxor Tapınağı, Mısır'ın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir.
Antik Mısır’daki en büyük dini merkez: Luxor Tapınağı

Luxor Tapınağı , Mısır 'ın Luxor şehrinde bulunan bir eski Mısır tapınağıdır. Mısır 'ın en büyük ve en önemli tapınaklarından biridir. Tapınağın inşaatı MÖ 1390'larda Firavun III. Amenhotep tarafından başlatıldı ve MÖ 1279'da Firavun IV. Ramses tarafından tamamlandı. Tapınak, Amon-Ra, Mut ve Khonsu olmak üzere üç tanrı için inşa edilmiştir.

Luxor Tapınağı , iki ana bölümden oluşur: Doğu Tapınağı ve Batı Tapınağı. Doğu Tapınağı, Amon-Ra 'ya adanmıştır ve tapınağın en eski kısmıdır. Batı Tapınağı, Mut ve Khonsu'ya adanmıştır ve daha sonra inşa edilmiştir.

Luxor Tapınağı Mısır'ın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir. Her yıl milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Luxor Tapınağı Mısır'ın en önemli tarihi eserlerinden biridir. Tapınak, Mısır'ın eski kültürünü ve dinini yansıtmaktadır. Luxor Tapınağı, Mısır'ın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.