,, ,

Latif Dörtçelik Öğrencileri Turizm Haftasını Kutladı

Gündem 21.04.2022 - 20:24, Güncelleme: 21.04.2022 - 20:24 4629+ kez okundu.
 

Latif Dörtçelik Öğrencileri Turizm Haftasını Kutladı

Programa Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk BEKTAŞ, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirem Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ümmügül Şensöz, Geçmişten günümüze bırakılmış, günümüzden geleceğe aktarılacak kıymette bir eserdir Anadolu toprakları. Bize vaat edilen Cennet’in izdüşümüdür adeta… Bir arada yaşatılan farklılıklar o kadar zenginleştirir ki, her köşesi ayrı bir tablodur, şiirdir, ezgidir...  Maddi ve manevi bütün bu zenginliğimiz insanlığın ortak mirasıdır, bu nedenle korumak ve doğru tanıtmak hepimizin görevi olmalıdır. Bir anı koleksiyonculuğudur turistlik. Anılar biriktirir gezerek, görerek, tanıyarak… İyi izlenimler yıllar geçse de silinmeyecektir kişisel ve kitlesel hafızalardan… Burası geleni Tanrı misafiri bilenlerin ülkesi olmaya devam etmelidir. Çünkü güzellikleri gezilesi kılar bir ülkeyi, bir şehri; ama memnun ayrılmaya sebep olan insanlarıdır. Turizmin ülkemizi ve insanımızı tanımaya daha çok hizmet etmesi, diğer uluslarla dostluğumuzu geliştirmesi dileğiyle” dedi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Anadolu’yu Türk yurdu yapan şahsiyetler kısa filmi izletildi. Etkinlikte öğrenciler Anadolu’yu Türk Yurdu yapan Şahsiyetler “Alparslan- Hoca Ahmet Yesevi Nene Hatun ve Süleyman Çelebi’yi ” canlandırdı.  Ayrıca etkinlikte İşaret Dili Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Karagöz ve Hacivat Skeci, Resim Sergisinin ardından düzenlenen iftar programı ile töreninin kapanışı gerçekleştirildi.  
Programa Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk BEKTAŞ, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirem Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ümmügül Şensöz, Geçmişten günümüze bırakılmış, günümüzden geleceğe aktarılacak kıymette bir eserdir Anadolu toprakları. Bize vaat edilen Cennet’in izdüşümüdür adeta… Bir arada yaşatılan farklılıklar o kadar zenginleştirir ki, her köşesi ayrı bir tablodur, şiirdir, ezgidir...  Maddi ve manevi bütün bu zenginliğimiz insanlığın ortak mirasıdır, bu nedenle korumak ve doğru tanıtmak hepimizin görevi olmalıdır.

Bir anı koleksiyonculuğudur turistlik. Anılar biriktirir gezerek, görerek, tanıyarak… İyi izlenimler yıllar geçse de silinmeyecektir kişisel ve kitlesel hafızalardan… Burası geleni Tanrı misafiri bilenlerin ülkesi olmaya devam etmelidir. Çünkü güzellikleri gezilesi kılar bir ülkeyi, bir şehri; ama memnun ayrılmaya sebep olan insanlarıdır.

Turizmin ülkemizi ve insanımızı tanımaya daha çok hizmet etmesi, diğer uluslarla dostluğumuzu geliştirmesi dileğiyle” dedi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Anadolu’yu Türk yurdu yapan şahsiyetler kısa filmi izletildi. Etkinlikte öğrenciler Anadolu’yu Türk Yurdu yapan Şahsiyetler “Alparslan- Hoca Ahmet Yesevi Nene Hatun ve Süleyman Çelebi’yi ” canlandırdı.  Ayrıca etkinlikte İşaret Dili Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Karagöz ve Hacivat Skeci, Resim Sergisinin ardından düzenlenen iftar programı ile töreninin kapanışı gerçekleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.