,, ,

Kütahya’da İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerine tepki

Gündem 19.04.2022 - 14:39, Güncelleme: 19.04.2022 - 14:39 4865+ kez okundu.
 

Kütahya’da İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerine tepki

Kütahya’da İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerine tepki
Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) üyeleri, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri kınadı. Cumhuriyet Caddesi Karagözpaşa Camisi önünde bir araya gelen platform üyeleri, İsrail’i protesto etti. Platform Başkanı Nazif Kocaçoban, yaptığı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa’nın her yıl ramazan ayında hedefe konulduğunu ve buranın bir Yahudi mabedine çevrilmek istendiğini söyledi. Filistin'de yaşananlara dünya devletlerinin sessiz kaldığına işaret eden Kocaçoban, şunları kaydetti: "İsrail yine kendisine yakışanı yaptı. Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara şiddet uyguladı, hatta masumları öldürdü. Müslümanların kutsal mabetlerinden biri olan Mescid-i Aksa'yı yine Müslümanların kutsal günleri olan ramazan ayında işgale girişti. Tek silahları taş ve parmaklarından akıp taşa bulaşan kan olan Müslümanlara, zulmetti. Ancak biz biliyoruz ki Müslümanlar hakka ve hakikate şahitlik ederler. Filistin’deki zulme de sessiz kalamazlar."
Kütahya’da İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerine tepki

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) üyeleri, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri kınadı.

Cumhuriyet Caddesi Karagözpaşa Camisi önünde bir araya gelen platform üyeleri, İsrail’i protesto etti.

Platform Başkanı Nazif Kocaçoban, yaptığı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa’nın her yıl ramazan ayında hedefe konulduğunu ve buranın bir Yahudi mabedine çevrilmek istendiğini söyledi.

Filistin'de yaşananlara dünya devletlerinin sessiz kaldığına işaret eden Kocaçoban, şunları kaydetti:

"İsrail yine kendisine yakışanı yaptı. Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara şiddet uyguladı, hatta masumları öldürdü. Müslümanların kutsal mabetlerinden biri olan Mescid-i Aksa'yı yine Müslümanların kutsal günleri olan ramazan ayında işgale girişti. Tek silahları taş ve parmaklarından akıp taşa bulaşan kan olan Müslümanlara, zulmetti. Ancak biz biliyoruz ki Müslümanlar hakka ve hakikate şahitlik ederler. Filistin’deki zulme de sessiz kalamazlar."

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.