,, ,

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, Antalya'da Kadın Muhtarların Güçlenmesi İçin Eğitim Düzenledi

Gündem 04.11.2023 - 10:50, Güncelleme: 04.11.2023 - 10:54 2884+ kez okundu.
 

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, Antalya'da Kadın Muhtarların Güçlenmesi İçin Eğitim Düzenledi

Antalya’da kadın muhtar ve adaylarına yönelik kapasite güçlendirme programı düzenlendi. Eşit temsil ve katılım hedefleniyor.
Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Kapasite Güçlendirme Programı’nın ikinci durağı Antalya oldu!   Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ’nın, “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” adıyla hazırladığı proje hayata geçti. Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini, öncelikle temel bir hak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için ise bir gereklilik olduğunu temel alan bu proje ile 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor.   1-2 Kasım tarihlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen eğitimde Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cihangir Yılmaz , Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ve Antalya il temsilcisi Hülya Bozkurt ’un hoş geldiniz konuşmalarının ardından Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu Hilal Dokuzcan ’ın “Adaylaşma Süreçleri ve Strateji Geliştirme”, Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ’nun “Mahallenin İmar Sorunları, Katılımcı Planlama ve Muhtarın Rolü”, Doç. Dr. Özlem Kaygusuz ’un “Yerel Siyaset, Mahalle Dinamikleri ve Demokrasi” ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık ’ın “Mahallede Eşitlik ve Hak Temelli Yaklaşım, Kadın Dostu ve Kapsayıcı Kentsel Hizmetler” konularında bilgi ve deneyim paylaşımlarıyla tamamlandı. Antalya’lı kadın muhtarların, muhtar adaylarının ve muhtar olmayı düşünen kadınların katıldığı kapasite güçlendirme programı “eşit temsil” ve “eşit katılım” talebiyle sona erdi.   Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık’ın proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Antalya’nın toplam 913 mahallesi var, kadın muhtar sayısı sadece 20. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı olarak, yerelin tüm kademelerinde kadınların eşit temsil edilmesi ve kararlara eşit katılması için çalışıyoruz. Kadınlar olarak her zaman güçlü olmamız lazım. El ele verirsek çok daha güçlü oluruz. Her şey kadınların siyasette ve gündelik hayatın tüm alanlarında güçlenmesi için. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Bu eğitimlere İstanbul, İzmir, Van, Mardin ve Kayseri ile devam edeceğiz. Aday olmak isteyen kadınlar bizlere web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler.” dedi.  
Antalya’da kadın muhtar ve adaylarına yönelik kapasite güçlendirme programı düzenlendi. Eşit temsil ve katılım hedefleniyor.

Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Kapasite Güçlendirme Programı’nın ikinci durağı Antalya oldu!

 

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ’nın, “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” adıyla hazırladığı proje hayata geçti. Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini, öncelikle temel bir hak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için ise bir gereklilik olduğunu temel alan bu proje ile 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor.

 

1-2 Kasım tarihlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen eğitimde Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cihangir Yılmaz , Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ve Antalya il temsilcisi Hülya Bozkurt ’un hoş geldiniz konuşmalarının ardından Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu Hilal Dokuzcan ’ın “Adaylaşma Süreçleri ve Strateji Geliştirme”, Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ’nun “Mahallenin İmar Sorunları, Katılımcı Planlama ve Muhtarın Rolü”, Doç. Dr. Özlem Kaygusuz ’un “Yerel Siyaset, Mahalle Dinamikleri ve Demokrasi” ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık ’ın “Mahallede Eşitlik ve Hak Temelli Yaklaşım, Kadın Dostu ve Kapsayıcı Kentsel Hizmetler” konularında bilgi ve deneyim paylaşımlarıyla tamamlandı. Antalya’lı kadın muhtarların, muhtar adaylarının ve muhtar olmayı düşünen kadınların katıldığı kapasite güçlendirme programı “eşit temsil” ve “eşit katılım” talebiyle sona erdi.

 

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık’ın proje ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Antalya’nın toplam 913 mahallesi var, kadın muhtar sayısı sadece 20. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı olarak, yerelin tüm kademelerinde kadınların eşit temsil edilmesi ve kararlara eşit katılması için çalışıyoruz. Kadınlar olarak her zaman güçlü olmamız lazım. El ele verirsek çok daha güçlü oluruz. Her şey kadınların siyasette ve gündelik hayatın tüm alanlarında güçlenmesi için. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Bu eğitimlere İstanbul, İzmir, Van, Mardin ve Kayseri ile devam edeceğiz. Aday olmak isteyen kadınlar bizlere web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.