,, ,

Korku Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Korku Karşısında Okunabilecek Dualar Nelerdir?

Gündem 28.09.2023 - 10:25, Güncelleme: 28.09.2023 - 10:25 4685+ kez okundu.
 

Korku Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Korku Karşısında Okunabilecek Dualar Nelerdir?

Korku Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Korku Karşısında Okunabilecek Dualar Nelerdir?
Korku Duası Türkçe Okunuşu: Bismillahirrahmanirrahim. La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh. Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir. Allahümme inni eûzü bike minel hemmi vel huzni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cibni vel buhli ve eûzü bike min ğalabatid deyni ve kahrir rical. Korku Duası Arapça Okunuşu: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ . لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ Korku Duası Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Allah'tan başka ilah yoktur. O, tektir, ortağı yoktur. Mülk O'nundur, hamd O'nadır. O, her şeye kadirdir. Allah'ım, ben senden korku, hüzün, acizlik, tembellik, korkaklık, cimrilikten ve borç altında ezilmekten ve insanların kahrından sana sığınırım. Korku Karşısında Okunabilecek Dualar Korku, insanın doğal bir duygusudur. Ancak, bu duygunun kontrolden çıkması ve günlük yaşamı olumsuz etkilemesi durumunda, dua etmek en etkili çözüm yollarından biridir. Korku karşısında okunabilecek dualar şunlardır: Ayetel Kürsi: Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim'in en faziletli ayetlerinden biridir. Korku ve endişeyi gidermek için okunabilecek en etkili dualardan biridir. İhlas Suresi: İhlas Suresi, Allah'ın birliğini ve tekliğini anlatan bir suredir. Korku ve endişeyi gidermek için okunabilecek en etkili dualardan biridir. Felak Suresi: Felak Suresi, kötülüklerden korunmak için okunabilecek bir suredir. Korku ve endişeyi gidermek için de okunabilir. Nas Suresi: Nas Suresi, vesvese ve şeytanın şerrinden korunmak için okunabilecek bir suredir. Korku ve endişeyi gidermek için de okunabilir. La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh. Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir. Bu duaların yanı sıra, kişinin kendi kendine de dua etmesi faydalı olacaktır. Korku ve endişeyi yenmek için Allah'a sığınmak ve O'ndan yardım istemek gerekir.
Korku Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Korku Karşısında Okunabilecek Dualar Nelerdir?

Korku Duası Türkçe Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.

La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh. Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir.

Allahümme inni eûzü bike minel hemmi vel huzni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cibni vel buhli ve eûzü bike min ğalabatid deyni ve kahrir rical.

Korku Duası Arapça Okunuşu:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ . لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ

Korku Duası Anlamı:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Allah'tan başka ilah yoktur. O, tektir, ortağı yoktur. Mülk O'nundur, hamd O'nadır. O, her şeye kadirdir.

Allah'ım, ben senden korku, hüzün, acizlik, tembellik, korkaklık, cimrilikten ve borç altında ezilmekten ve insanların kahrından sana sığınırım.

Korku Karşısında Okunabilecek Dualar

Korku, insanın doğal bir duygusudur. Ancak, bu duygunun kontrolden çıkması ve günlük yaşamı olumsuz etkilemesi durumunda, dua etmek en etkili çözüm yollarından biridir. Korku karşısında okunabilecek dualar şunlardır:

  • Ayetel Kürsi: Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim'in en faziletli ayetlerinden biridir. Korku ve endişeyi gidermek için okunabilecek en etkili dualardan biridir.
  • İhlas Suresi: İhlas Suresi, Allah'ın birliğini ve tekliğini anlatan bir suredir. Korku ve endişeyi gidermek için okunabilecek en etkili dualardan biridir.
  • Felak Suresi: Felak Suresi, kötülüklerden korunmak için okunabilecek bir suredir. Korku ve endişeyi gidermek için de okunabilir.
  • Nas Suresi: Nas Suresi, vesvese ve şeytanın şerrinden korunmak için okunabilecek bir suredir. Korku ve endişeyi gidermek için de okunabilir.
  • La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh. Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir.

Bu duaların yanı sıra, kişinin kendi kendine de dua etmesi faydalı olacaktır. Korku ve endişeyi yenmek için Allah'a sığınmak ve O'ndan yardım istemek gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.