,, ,

Konya Türkülerinin Usta Yorumcusu Mehmet Kayık Vefat Etti

Gündem 23.07.2023 - 12:17, Güncelleme: 23.07.2023 - 12:20 3568+ kez okundu.
 

Konya Türkülerinin Usta Yorumcusu Mehmet Kayık Vefat Etti

Konya Türkülerinin Usta Yorumcusu Mehmet Kayık Vefat Etti
Konya folklorunun usta ismi, Konya türkülerinin günümüzdeki en iyi yorumcularından Mehmet Kayık , 78 yaşında hayatını kaybetti. Kayık, 1945 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Kayık, 1960'lı yıllarda Konya'da düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde türkü söylemeye başladı. 1970'li yıllarda ise ilk albümünü çıkardı. Kayık, yaşamı boyunca 10'un üzerinde albüm çıkardı. Albümlerinde Konya türkülerinin yanı sıra Anadolu'nun diğer yörelerinin türkülerini de seslendirdi. Kayık, türküleri yorumlamadaki ustalığı ve sahne performansıyla büyük beğeni topladı. Kayık, bir süredir rahatsızdı. 78 yaşında hayatını kaybeden Kayık'ın cenazesi, bugün Akşehir'de toprağa verilecek. Mehmet Kayık'ın vefatı, müzik camiasında büyük üzüntü yarattı. Kayık'ın sevenleri, sosyal medyadan baş sağlığı mesajları paylaştı.
Konya Türkülerinin Usta Yorumcusu Mehmet Kayık Vefat Etti

Konya folklorunun usta ismi, Konya türkülerinin günümüzdeki en iyi yorumcularından Mehmet Kayık , 78 yaşında hayatını kaybetti.

Kayık, 1945 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Kayık, 1960'lı yıllarda Konya'da düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde türkü söylemeye başladı. 1970'li yıllarda ise ilk albümünü çıkardı.

Kayık, yaşamı boyunca 10'un üzerinde albüm çıkardı. Albümlerinde Konya türkülerinin yanı sıra Anadolu'nun diğer yörelerinin türkülerini de seslendirdi. Kayık, türküleri yorumlamadaki ustalığı ve sahne performansıyla büyük beğeni topladı.

Kayık, bir süredir rahatsızdı. 78 yaşında hayatını kaybeden Kayık'ın cenazesi, bugün Akşehir'de toprağa verilecek.

Mehmet Kayık'ın vefatı, müzik camiasında büyük üzüntü yarattı. Kayık'ın sevenleri, sosyal medyadan baş sağlığı mesajları paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.