,, ,

Kitap Günleri’nin Onur Konuğu İlber Ortaylı

Gündem 14.07.2023 - 15:09, Güncelleme: 14.07.2023 - 15:09 3501+ kez okundu.
 

Kitap Günleri’nin Onur Konuğu İlber Ortaylı

Kitap Günleri’nin Onur Konuğu İlber Ortaylı
Marmaris ’te 20 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Kitap Günleri ’nin onur konuğu ünlü Tarihçi ve Yazar İlber Ortaylı olacak. Bu yıl üçüncü kez yapılacak olan Marmaris Kitap Günleri’nin programı belli oldu. Saman İskelesi ’nde gerçekleşecek kitap günlerine 22 yazar ile 30 yayınevinin katılacağı etkinliğin onur konuğu ünlü tarihçi İlber Ortaylı olacak. İMZA SAMAN İSKELESİ’NDE, SÖYLEŞİ ATATÜRK MEYDANI’NDA yapılacak Kitap Günleri’nin ilk etkinliği 20 Temmuz Perşembe günü anlatıcı, sunucu ve TV programcısı Metin Uca ’nın oyunlaştırdığı ve sahneye taşıdığı ‘Bunu mu Demek İstedim?’ isimli gösterisi olacak. İkinci gün ise yine Metin Uca ’nın moderatörlüğünde İlber Ortaylı söyleşisi gerçekleştirilecek. 21 Temmuz Cuma akşamı yapılacak ‘Dün Bugün Yarın’ isimli söyleşide duayen tarihçi anılarını ve tecrübelerini izleyenlerle paylaşacak. 22-23 Temmuz’da ise gazeteci yazarlar Mustafa Balbay ve Işık Kansu Marmarislilerle bir araya gelecek. Şair Şükrü Erbaş ’ın 29 Temmuz’da sevenleriyle buluşacağı Kitap Günleri ’nin bir diğer etkinliği ise Tarihçi Sinan Meydan’ın söyleşisi olacak. 30 Temmuz’daki söyleşide Sinan Meydan , 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizi anlatacak. 6 Ağustos tarihinde de gazeteciler Emre Kongar ve Zülal Kalkandelen bir söyleşi ile okuyucularla bir araya gelecek. 20 YAZAR KATILACAK Marmaris 3. Kitap Günleri’nde 22 Temmuz’da Erhan Merdanoğulları, 25 Temmuz’da Ayşe Sözeri, 26 Temmuz’da Mustafa Fırat ile W. B. Bayrıl, 26-29 Temmuz’da Sibel Çelik, 28 Temmuz’da Ayten Ocak Kalınsaz, 29 Temmuz’da Neslişah Çetinkaya, 1 Ağustos’ta Hilal Kahraman, 2 Ağustos’ta Eren Aysan, 4 Ağustos’ta Mehmet Demirkapı, 5 Ağustos’ta Demet Çaltepe, 6-7 Ağustos Hüsnü Zafer Kömürcü, 10 Ağustos’ta Habil Ekrem okuyucularla buluşacak. İmza etkinlikleri Saman İskelesi’nde söyleşiler ise Atatürk Meydanı’nda gerçekleşecek. TÜM KİTAPSEVERLERİ BEKLİYORUZ Marmaris’i her fırsatta kültür ve sanatla buluşturduklarını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu yıl Haziran ayında 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin ardından 3. Kitap Günleri’ni yapıyoruz. Değerli büyüğümüz İlber Ortaylı , Metin Uca , Mustafa Balbay , Işık Kansu , Sinan Meydan başta olmak üzere çok sayıda kıymetli yazarımızı ağırlayacağımız kitap günleri Marmaris’imizin kültür hayatına da önemli bir katkı sunacak. Kitaplarla ve sevdiğimiz yazarlarla buluşma imkanı sağlayacak. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.
Kitap Günleri’nin Onur Konuğu İlber Ortaylı

Marmaris ’te 20 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Kitap Günleri ’nin onur konuğu ünlü Tarihçi ve Yazar İlber Ortaylı olacak.

Bu yıl üçüncü kez yapılacak olan Marmaris Kitap Günleri’nin programı belli oldu. Saman İskelesi ’nde gerçekleşecek kitap günlerine 22 yazar ile 30 yayınevinin katılacağı etkinliğin onur konuğu ünlü tarihçi İlber Ortaylı olacak.

İMZA SAMAN İSKELESİ’NDE, SÖYLEŞİ ATATÜRK MEYDANI’NDA

yapılacak Kitap Günleri’nin ilk etkinliği 20 Temmuz Perşembe günü anlatıcı, sunucu ve TV programcısı Metin Uca ’nın oyunlaştırdığı ve sahneye taşıdığı ‘Bunu mu Demek İstedim?’ isimli gösterisi olacak. İkinci gün ise yine Metin Uca ’nın moderatörlüğünde İlber Ortaylı söyleşisi gerçekleştirilecek. 21 Temmuz Cuma akşamı yapılacak ‘Dün Bugün Yarın’ isimli söyleşide duayen tarihçi anılarını ve tecrübelerini izleyenlerle paylaşacak.

22-23 Temmuz’da ise gazeteci yazarlar Mustafa Balbay ve Işık Kansu Marmarislilerle bir araya gelecek. Şair Şükrü Erbaş ’ın 29 Temmuz’da sevenleriyle buluşacağı Kitap Günleri ’nin bir diğer etkinliği ise Tarihçi Sinan Meydan’ın söyleşisi olacak. 30 Temmuz’daki söyleşide Sinan Meydan , 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizi anlatacak. 6 Ağustos tarihinde de gazeteciler Emre Kongar ve Zülal Kalkandelen bir söyleşi ile okuyucularla bir araya gelecek.

20 YAZAR KATILACAK

Marmaris 3. Kitap Günleri’nde 22 Temmuz’da Erhan Merdanoğulları, 25 Temmuz’da Ayşe Sözeri, 26 Temmuz’da Mustafa Fırat ile W. B. Bayrıl, 26-29 Temmuz’da Sibel Çelik, 28 Temmuz’da Ayten Ocak Kalınsaz, 29 Temmuz’da Neslişah Çetinkaya, 1 Ağustos’ta Hilal Kahraman, 2 Ağustos’ta Eren Aysan, 4 Ağustos’ta Mehmet Demirkapı, 5 Ağustos’ta Demet Çaltepe, 6-7 Ağustos Hüsnü Zafer Kömürcü, 10 Ağustos’ta Habil Ekrem okuyucularla buluşacak. İmza etkinlikleri Saman İskelesi’nde söyleşiler ise Atatürk Meydanı’nda gerçekleşecek.

TÜM KİTAPSEVERLERİ BEKLİYORUZ

Marmaris’i her fırsatta kültür ve sanatla buluşturduklarını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu yıl Haziran ayında 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin ardından 3. Kitap Günleri’ni yapıyoruz. Değerli büyüğümüz İlber Ortaylı , Metin Uca , Mustafa Balbay , Işık Kansu , Sinan Meydan başta olmak üzere çok sayıda kıymetli yazarımızı ağırlayacağımız kitap günleri Marmaris’imizin kültür hayatına da önemli bir katkı sunacak. Kitaplarla ve sevdiğimiz yazarlarla buluşma imkanı sağlayacak. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.