,, ,

Kişi Kendi Meme Kontrolünü Yapabilir Mi?

Sağlık 15.08.2023 - 14:02, Güncelleme: 15.08.2023 - 14:02 7115+ kez okundu.
 

Kişi Kendi Meme Kontrolünü Yapabilir Mi?

Kişi Kendi Meme Kontrolünü Yapabilir Mi?
Evet, her kadın kendi meme kontrolünü yapabilir. Meme kontrolünün, meme kanserinin erken teşhis edilmesinde önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Meme kontrolünü düzenli olarak yapmak, meme kanserinin erken teşhis edilmesini ve tedavi edilmesini kolaylaştırır. Meme kontrolünün nasıl yapılacağı konusunda, internette ve kitapçılarda birçok kaynak bulunmaktadır. Meme kontrolünü kendi başınıza yapabileceğiniz gibi, bir doktora veya hemşireye de yaptırabilirsiniz. Meme kontrolünü, her ay adet döneminizin bitiminden sonraki ilk 7 gün içinde yapabilirsiniz. Bu süre, memelerinizin en hassas olduğu zamandır. Meme kontrolünü, aynada veya duştayken yapabilirsiniz. Meme kontrolünü yaparken, aşağıdakileri kontrol edin: Memelerinizde herhangi bir şişlik, sertlik veya çukurluk olup olmadığını kontrol edin. Meme uçlarınızın şekli ve boyutunda herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol edin. Meme uçlarınızdan herhangi bir akıntı olup olmadığını kontrol edin. Memelerinizin derisinde herhangi bir kızarıklık, morarma veya yara olup olmadığını kontrol edin. Eğer memelerinizde herhangi bir değişiklik fark ederseniz, hemen bir doktora görünün. Meme kontrolünü düzenli olarak yapmak, meme kanserinin erken teşhis edilmesini ve tedavi edilmesini kolaylaştırır. Meme kanseri, erken teşhis edildiğinde, yüksek oranda tedavi edilebilir bir hastalıktır.
Kişi Kendi Meme Kontrolünü Yapabilir Mi?

Evet, her kadın kendi meme kontrolünü yapabilir. Meme kontrolünün, meme kanserinin erken teşhis edilmesinde önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Meme kontrolünü düzenli olarak yapmak, meme kanserinin erken teşhis edilmesini ve tedavi edilmesini kolaylaştırır.

Meme kontrolünün nasıl yapılacağı konusunda, internette ve kitapçılarda birçok kaynak bulunmaktadır. Meme kontrolünü kendi başınıza yapabileceğiniz gibi, bir doktora veya hemşireye de yaptırabilirsiniz.

Meme kontrolünü, her ay adet döneminizin bitiminden sonraki ilk 7 gün içinde yapabilirsiniz. Bu süre, memelerinizin en hassas olduğu zamandır. Meme kontrolünü, aynada veya duştayken yapabilirsiniz.

Meme kontrolünü yaparken, aşağıdakileri kontrol edin:

  • Memelerinizde herhangi bir şişlik, sertlik veya çukurluk olup olmadığını kontrol edin.
  • Meme uçlarınızın şekli ve boyutunda herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol edin.
  • Meme uçlarınızdan herhangi bir akıntı olup olmadığını kontrol edin.
  • Memelerinizin derisinde herhangi bir kızarıklık, morarma veya yara olup olmadığını kontrol edin.

Eğer memelerinizde herhangi bir değişiklik fark ederseniz, hemen bir doktora görünün.

Meme kontrolünü düzenli olarak yapmak, meme kanserinin erken teşhis edilmesini ve tedavi edilmesini kolaylaştırır. Meme kanseri, erken teşhis edildiğinde, yüksek oranda tedavi edilebilir bir hastalıktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.