,, ,

Kenacort-A Orabase nedir ne için kullanılır? Kenacort-A neye iyi gelir, yan etkileri neler?

Sağlık 09.08.2023 - 10:27, Güncelleme: 09.08.2023 - 10:27 36927+ kez okundu.
 

Kenacort-A Orabase nedir ne için kullanılır? Kenacort-A neye iyi gelir, yan etkileri neler?

Kenacort-A Orabase nedir ne için kullanılır? Kenacort-A neye iyi gelir, yan etkileri neler?
Kenacort-A Orabase , ağız içindeki iltihaplı ve ağrılı durumların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etkin maddesi triamsinolon asetonid olan Kenacort-A Orabase, kortikosteroidler adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar, iltihabı azaltarak ağrı ve şişliği giderir. Kenacort-A Orabase, ağız içine uygulanan bir merhemdir ve nemli bölgelere yapışarak koruyucu bir film tabakası oluşturur. Kenacort-A Orabase , ağızda takma diş ya da yaralanmalar sonucu oluşan yaraların, diş etlerindeki ağrı ve iltihaplanmanın, aftların ve dildeki yaraların tedavisinde kullanılır. Ayrıca Behçet hastalığı gibi bağışıklık sisteminin neden olduğu ağız içi yaraların tedavisinde de etkilidir. Kenacort-A Orabase nasıl kullanılır? Kenacort-A Orabase , doktorunuzun veya diş hekiminizin önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Genellikle günde iki veya üç kez, tercihen yemeklerden sonra uygulanır. Tedavi edilecek bölgeyi kuruladıktan sonra, az bir miktar merhemi kuru ve temiz bir parmakla üzerine yayınız. Ovmayınız. Merhemi uyguladıktan sonra bir süre bir şey yemeyiniz veya içmeyiniz. Kenacort-A Orabase ’nin yan etkileri nelerdir? Kenacort-A Orabase’ nin en sık görülen yan etkileri; ağızda yanma, kuruluk, tahriş, tat alma bozukluğu ve mantar enfeksiyonudur. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Nadiren alerjik reaksiyonlar, ciltte incelme, kanama veya ülserasyon gibi ciddi yan etkiler görülebilir. Bu durumlarda ilacı kullanmayı bırakınız ve doktorunuza başvurunuz. Kenacort-A Orabase ’nin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kenacort-A Orabase ’nin kullanımında aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir: Kenacort-A Orabase ’yi alerjiniz olan maddelerle birlikte kullanmayınız. Kenacort-A Orabase ’yi deri tüberkülozu, suçiçeği, uçuk gibi viral enfeksiyonlar veya mantar veya bakteriyel enfeksiyonlar varsa kullanmayınız. Kenacort-A Orabase ’yi ülser veya şeker hastalığınız varsa dikkatli kullanınız. Kenacort-A Orabase ’yi hamilelik veya emzirme döneminde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Kenacort-A Orabase ’yi çocuklarda beş günden fazla kullanmayınız. Kenacort-A Orabase ’yi doktorunuzun belirttiği süreden daha uzun kullanmayınız.
Kenacort-A Orabase nedir ne için kullanılır? Kenacort-A neye iyi gelir, yan etkileri neler?

Kenacort-A Orabase , ağız içindeki iltihaplı ve ağrılı durumların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etkin maddesi triamsinolon asetonid olan Kenacort-A Orabase, kortikosteroidler adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar, iltihabı azaltarak ağrı ve şişliği giderir. Kenacort-A Orabase, ağız içine uygulanan bir merhemdir ve nemli bölgelere yapışarak koruyucu bir film tabakası oluşturur.

Kenacort-A Orabase , ağızda takma diş ya da yaralanmalar sonucu oluşan yaraların, diş etlerindeki ağrı ve iltihaplanmanın, aftların ve dildeki yaraların tedavisinde kullanılır. Ayrıca Behçet hastalığı gibi bağışıklık sisteminin neden olduğu ağız içi yaraların tedavisinde de etkilidir.

Kenacort-A Orabase nasıl kullanılır?

Kenacort-A Orabase , doktorunuzun veya diş hekiminizin önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Genellikle günde iki veya üç kez, tercihen yemeklerden sonra uygulanır. Tedavi edilecek bölgeyi kuruladıktan sonra, az bir miktar merhemi kuru ve temiz bir parmakla üzerine yayınız. Ovmayınız. Merhemi uyguladıktan sonra bir süre bir şey yemeyiniz veya içmeyiniz.

Kenacort-A Orabase ’nin yan etkileri nelerdir?

Kenacort-A Orabase’ nin en sık görülen yan etkileri; ağızda yanma, kuruluk, tahriş, tat alma bozukluğu ve mantar enfeksiyonudur. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Nadiren alerjik reaksiyonlar, ciltte incelme, kanama veya ülserasyon gibi ciddi yan etkiler görülebilir. Bu durumlarda ilacı kullanmayı bırakınız ve doktorunuza başvurunuz.

Kenacort-A Orabase ’nin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kenacort-A Orabase ’nin kullanımında aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.