,, ,

Kazım Karabekir

Gündem 25.04.2023 - 16:22, Güncelleme: 25.04.2023 - 16:22 7874+ kez okundu.
 

Kazım Karabekir

Kazım Karabekir
Kazım Karabekir (1882-1948), Türk Kurtuluş Savaşı döneminde önemli bir asker ve siyaset adamıydı. İlk öğrenimini Sivas'ta tamamladıktan sonra, Harp Okulu'na girdi ve burada askeri eğitimini aldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Kazım Karabekir , Kafkas Cephesi ve Doğu Cephesi'nde görev yaptı. 1920'de Ermenistan'a karşı yapılan harekatın planlayıcısı ve yöneticisi olarak görev aldı. 1921'de Kars Antlaşması'nın imzalanmasına katıldı ve Türkiye'nin Ermenistan ile olan sınırını belirledi. 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne seçildi ve çeşitli bakanlık görevlerinde bulundu. 1930 yılında İzmir İstiklal Mahkemesi'nde yargılandı ve yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak daha sonra serbest bırakıldı ve 1948 yılında İstanbul'da vefat etti. Kazım Karabekir , Türk Kurtuluş Savaşı'ndaki önemli liderlerden biriydi ve Türk ordusunun kurulmasında ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynadı. Ayrıca, bir yazar ve şairdi ve pek çok eser kaleme almıştı.
Kazım Karabekir

Kazım Karabekir (1882-1948), Türk Kurtuluş Savaşı döneminde önemli bir asker ve siyaset adamıydı. İlk öğrenimini Sivas'ta tamamladıktan sonra, Harp Okulu'na girdi ve burada askeri eğitimini aldı.

Kurtuluş Savaşı sırasında Kazım Karabekir , Kafkas Cephesi ve Doğu Cephesi'nde görev yaptı. 1920'de Ermenistan'a karşı yapılan harekatın planlayıcısı ve yöneticisi olarak görev aldı. 1921'de Kars Antlaşması'nın imzalanmasına katıldı ve Türkiye'nin Ermenistan ile olan sınırını belirledi.

1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne seçildi ve çeşitli bakanlık görevlerinde bulundu. 1930 yılında İzmir İstiklal Mahkemesi'nde yargılandı ve yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak daha sonra serbest bırakıldı ve 1948 yılında İstanbul'da vefat etti.

Kazım Karabekir , Türk Kurtuluş Savaşı'ndaki önemli liderlerden biriydi ve Türk ordusunun kurulmasında ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynadı. Ayrıca, bir yazar ve şairdi ve pek çok eser kaleme almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.