,, ,

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlandı.

Gündem 28.03.2022 - 11:38, Güncelleme: 28.03.2022 - 11:38 4064+ kez okundu.
 

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlandı.

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlandı.
Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Kartallı tiyatroseverler iki oyun ve tiyatro sahnesinde yıllarca emek veren usta oyuncularla buluştu.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği organizasyon kapsamında önce 25 Mart Cuma akşamı Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde oyunculukta 50 yılı geride bırakan sanatçı Cihat Tamer’in de kadrosunda yer aldığı ‘İkinci Bahar’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.  27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ise Nazım Hikmet’in tiyatroya uyarlanan dev eseri ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ adlı oyun, yine aynı sahnede tiyatroseverlerle buluştu. Oyunun sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, usta tiyatrocu Rutkay Aziz’e Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla ‘Onur Ödülü verildi  27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir oyuncu ekibini Kartal’da ağırlamaktan dolayı büyük onur duyduklarını söyleyen Başkan Gökhan Yüksel, şunları kaydetti:  “Usta sanatçılarımızı Kartal’da ağırlamaktan ve Nazım Hikmet’i iliklerimize kadar hissetmekten dolayı ben de çok mutluyum. Sanatın bizim bir yaşam biçimimiz olduğunu unutmadan, sanatçıya verilen değerin aslında ülkenin kendi değerini açığa çıkardığını söylemek isterim. Aynı zamanda susmadan Cumhuriyet’in yılmaz savunuculuğunun önünü açan herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm seyirci ve oyunculara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Umudumuzu kaybetmemek için izlediğimiz, gördüğümüz, aldığımız bu enerjinin bizi yukarı taşıyacağına söz veriyoruz ve diyoruz ki yaşasın sanat !”  Başkan Gökhan Yüksel’in elinden Onur Ödülü’nü tüm oyuncular adına aldığını ve onur duyduğunu belirten sanatçı Rutkay Aziz ise "Onur duydum, elbette ki bu ödülü arkadaşlarımla paylaşacağım ve inanıyorum ki gelecek günlerimiz daha aydınlık olacak. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz" dedi. 
Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlandı.

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Kartallı tiyatroseverler iki oyun ve tiyatro sahnesinde yıllarca emek veren usta oyuncularla buluştu. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği organizasyon kapsamında önce 25 Mart Cuma akşamı Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde oyunculukta 50 yılı geride bırakan sanatçı Cihat Tamer’in de kadrosunda yer aldığı ‘İkinci Bahar’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ise Nazım Hikmet’in tiyatroya uyarlanan dev eseri ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ adlı oyun, yine aynı sahnede tiyatroseverlerle buluştu. Oyunun sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, usta tiyatrocu Rutkay Aziz’e Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla ‘Onur Ödülü verildi 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir oyuncu ekibini Kartal’da ağırlamaktan dolayı büyük onur duyduklarını söyleyen Başkan Gökhan Yüksel, şunları kaydetti: 

“Usta sanatçılarımızı Kartal’da ağırlamaktan ve Nazım Hikmet’i iliklerimize kadar hissetmekten dolayı ben de çok mutluyum. Sanatın bizim bir yaşam biçimimiz olduğunu unutmadan, sanatçıya verilen değerin aslında ülkenin kendi değerini açığa çıkardığını söylemek isterim. Aynı zamanda susmadan Cumhuriyet’in yılmaz savunuculuğunun önünü açan herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm seyirci ve oyunculara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Umudumuzu kaybetmemek için izlediğimiz, gördüğümüz, aldığımız bu enerjinin bizi yukarı taşıyacağına söz veriyoruz ve diyoruz ki yaşasın sanat !” 

Başkan Gökhan Yüksel’in elinden Onur Ödülü’nü tüm oyuncular adına aldığını ve onur duyduğunu belirten sanatçı Rutkay Aziz ise "Onur duydum, elbette ki bu ödülü arkadaşlarımla paylaşacağım ve inanıyorum ki gelecek günlerimiz daha aydınlık olacak. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz" dedi. 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.