,, ,

Karnıyarık tarifini adım adım sizler için anlattık.

Yaşam 01.04.2023 - 13:58, Güncelleme: 01.04.2023 - 13:58 22165+ kez okundu.
 

Karnıyarık tarifini adım adım sizler için anlattık.

Tabii, karnıyarık yapımı oldukça basit bir tarif. İşte adım adım yapmanız gerekenleri sizler için yazımızda derledik.
Tabii, karnıyarık yapımı oldukça basit bir tarif. İşte adım adım yapmanız gerekenler: Malzemeler: 4 adet orta boy patlıcan 250 gr kıyma 2 adet orta boy domates 2 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Karabiber Pul biber Maydanoz (servis için) Yapılışı: Patlıcanların sap kısımlarını kesin ve patlıcanları ortadan ikiye kesin. İçlerini kaşık yardımıyla oyarak ortasında bir boşluk bırakın. Patlıcanları hafifçe tuzlayın ve 10-15 dakika bekletin. Bu sırada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için bir tavada sıvı yağı kızdırın ve kıymanızı ekleyin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Kuru soğanı, sarımsakları, domatesleri ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın. Kıymalı harca doğranmış sebzeleri ekleyin ve karıştırın. Harca tuz, karabiber ve pul biber ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Oyulmuş patlıcanların içine hazırladığınız harcı paylaştırın. Patlıcanların üzerine birkaç damla sıvı yağ gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Karnıyarıklarınız hazır! Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tabii, karnıyarık yapımı oldukça basit bir tarif. İşte adım adım yapmanız gerekenleri sizler için yazımızda derledik.

Tabii, karnıyarık yapımı oldukça basit bir tarif. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz (servis için)

Yapılışı:

  1. Patlıcanların sap kısımlarını kesin ve patlıcanları ortadan ikiye kesin. İçlerini kaşık yardımıyla oyarak ortasında bir boşluk bırakın.
  2. Patlıcanları hafifçe tuzlayın ve 10-15 dakika bekletin.
  3. Bu sırada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için bir tavada sıvı yağı kızdırın ve kıymanızı ekleyin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Kuru soğanı, sarımsakları, domatesleri ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.
  5. Kıymalı harca doğranmış sebzeleri ekleyin ve karıştırın.
  6. Harca tuz, karabiber ve pul biber ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  7. Oyulmuş patlıcanların içine hazırladığınız harcı paylaştırın.
  8. Patlıcanların üzerine birkaç damla sıvı yağ gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  9. Karnıyarıklarınız hazır! Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.