,, ,

Karında Kalp Atışı Hissediyorum

Gündem 16.12.2023 - 13:20, Güncelleme: 16.12.2023 - 13:20 2899+ kez okundu.
 

Karında Kalp Atışı Hissediyorum

Karında Kalp Atışı Hissediyorum
Karın bölgesinde kalp atışı hissetmenizin birkaç olası nedeni vardır. En yaygın neden, aort anevrizması, karın içinden geçen ana kan damarının genişlemesidir. Bir aort anevrizması yırtılırsa, hayatı tehdit eden bir durumdur.   Karın bölgesinde kalp atışı hissetmenin diğer nedenleri şunlardır: Karın boşluğundaki bir kan damarının genişlemesi veya daralması Karın içi bir tümör Bir kas veya sinirdeki bir sorun Anksiyete veya stres Karın bölgesinde kalp atışı hissetmeye ek olarak, aşağıdaki semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız tıbbi yardım almalısınız: Ağrı Şişkinlik Nefes darlığı Baş dönmesi Tıbbi geçmişinizi ve semptomlarınızı tartışarak doktorunuz, karın bölgesinde kalp atışının olası nedenini teşhis etmeye çalışacaktır. Gerekirse, tanı koymak veya olası bir sorunu dışlamak için testler yapabilirler. Karın bölgesinde kalp atışının tedavisi, nedenine bağlıdır. Aort anevrizması vakalarında, ameliyat genellikle gereklidir. Diğer durumlarda, ilaç veya diğer tedaviler yardımcı olabilir.    
Karında Kalp Atışı Hissediyorum

Karın bölgesinde kalp atışı hissetmenizin birkaç olası nedeni vardır. En yaygın neden, aort anevrizması, karın içinden geçen ana kan damarının genişlemesidir. Bir aort anevrizması yırtılırsa, hayatı tehdit eden bir durumdur.

 

Karın bölgesinde kalp atışı hissetmenin diğer nedenleri şunlardır:

  • Karın boşluğundaki bir kan damarının genişlemesi veya daralması
  • Karın içi bir tümör
  • Bir kas veya sinirdeki bir sorun
  • Anksiyete veya stres

Karın bölgesinde kalp atışı hissetmeye ek olarak, aşağıdaki semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız tıbbi yardım almalısınız:

  • Ağrı
  • Şişkinlik
  • Nefes darlığı
  • Baş dönmesi

Tıbbi geçmişinizi ve semptomlarınızı tartışarak doktorunuz, karın bölgesinde kalp atışının olası nedenini teşhis etmeye çalışacaktır. Gerekirse, tanı koymak veya olası bir sorunu dışlamak için testler yapabilirler.

Karın bölgesinde kalp atışının tedavisi, nedenine bağlıdır. Aort anevrizması vakalarında, ameliyat genellikle gereklidir. Diğer durumlarda, ilaç veya diğer tedaviler yardımcı olabilir.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.