,, ,

Kara Fatma

Kimdir 25.04.2023 - 16:57, Güncelleme: 25.04.2023 - 16:57 8295+ kez okundu.
 

Kara Fatma

Kara Fatma
Kara Fatma , Türk Kurtuluş Savaşı sırasında savaşan kadın kahramanlardan biridir. Gerçek adı Fatma Seher 'dir ve 1888 yılında İzmir'in Urla ilçesinde doğdu. Babası Çanakkale Savaşı 'nda şehit düşen Kara Fatma , savaşın acılarını küçük yaşta yaşadı. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir'de düzenlenen mitinglere katılarak Türk milliyetçiliği fikirlerine bağlı kaldı. 1919 yılında Yunanlılar İzmir'i işgal edince Kara Fatma , bir grup kadınla birlikte silahlanarak mücadeleye katıldı. Aydın ve çevresinde gerilla savaşlarına katıldı, düşmana karşı başarılar elde etti. Kara Fatma , Türk Kurtuluş Savaşı'nda İstiklal Savaşı Gazisi unvanıyla tanınır. Savaşın ardından İzmir'de yaşamına devam etti. Bir dönem İzmir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. 1955 yılında hayatını kaybetti. Kara Fatma , Türk kadınlarının mücadelesinde önemli bir yere sahiptir ve Türk tarihinin önemli kadın kahramanlarından biri olarak anılır.
Kara Fatma

Kara Fatma , Türk Kurtuluş Savaşı sırasında savaşan kadın kahramanlardan biridir. Gerçek adı Fatma Seher 'dir ve 1888 yılında İzmir'in Urla ilçesinde doğdu. Babası Çanakkale Savaşı 'nda şehit düşen Kara Fatma , savaşın acılarını küçük yaşta yaşadı.

Türk Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir'de düzenlenen mitinglere katılarak Türk milliyetçiliği fikirlerine bağlı kaldı. 1919 yılında Yunanlılar İzmir'i işgal edince Kara Fatma , bir grup kadınla birlikte silahlanarak mücadeleye katıldı. Aydın ve çevresinde gerilla savaşlarına katıldı, düşmana karşı başarılar elde etti.

Kara Fatma , Türk Kurtuluş Savaşı'nda İstiklal Savaşı Gazisi unvanıyla tanınır. Savaşın ardından İzmir'de yaşamına devam etti. Bir dönem İzmir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. 1955 yılında hayatını kaybetti.

Kara Fatma , Türk kadınlarının mücadelesinde önemli bir yere sahiptir ve Türk tarihinin önemli kadın kahramanlarından biri olarak anılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Prof Kamil Pınarcı
(28.10.2023 21:36 - #451)
Kara Fatma, Unutulmaz Kurtuluş Savaşı Kahramanıdır.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.