,, ,

KALKAN-11 Operasyonu: 123 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

Gündem 08.02.2024 - 09:12, Güncelleme: 08.02.2024 - 09:12 3183+ kez okundu.
 

KALKAN-11 Operasyonu: 123 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

KALKAN-11 Operasyonu: 123 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, 50’si tutuklandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, mücadelenin azimle süreceğini vurguladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , İzmir , Hatay , Kilis , Gaziantep , Ağrı , Kars ve Van ’da gerçekleştirilen “KALKAN-11” operasyonunda 123 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Yakalanan organizatörlerden 50’si tutuklandı, 22’sine adli kontrol kararı verildi ve 25’inin adli işlemleri devam ediyor. Bakan Yerlikaya, “İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz.” dedi. Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep, Ağrı, Kars ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından düzenlenen operasyonlar sonucunda, suçta kullanıldığı tespit edilen 19 araca el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen Jandarma’yı tebrik etti ve “Allah ayaklarına taş değdirmesin.” ifadesini kullandı. Yerlikaya, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
KALKAN-11 Operasyonu: 123 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, 50’si tutuklandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, mücadelenin azimle süreceğini vurguladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , İzmir , Hatay , Kilis , Gaziantep , Ağrı , Kars ve Van ’da gerçekleştirilen “KALKAN-11” operasyonunda 123 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Yakalanan organizatörlerden 50’si tutuklandı, 22’sine adli kontrol kararı verildi ve 25’inin adli işlemleri devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, “İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep, Ağrı, Kars ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından düzenlenen operasyonlar sonucunda, suçta kullanıldığı tespit edilen 19 araca el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen Jandarma’yı tebrik etti ve “Allah ayaklarına taş değdirmesin.” ifadesini kullandı.

Yerlikaya, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.