,, ,

Kadir Kartal Kimdir

Kimdir 25.03.2023 - 09:20, Güncelleme: 25.03.2023 - 09:20 9828+ kez okundu.
 

Kadir Kartal Kimdir

Kadir Kartal Kimdir?
30 Temmuz 1954 tarihinde Erzincan ’ın İliç Kuruçaya bağlı Kuzkışla köyünde dünyaya gelen Kadir Kartal , ilköğre mini İliç ve Kuzkışla köyü İlkokulunda tamamladı.  Köyüne en yakın durumdaki İliç Seyda Fırat Ortaokuluna her gün 5 kilometrelik yolu katederek bi ren Kadir Kartal liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde tamamladı.  1972 yılında lise tahsilini bi ren Kadir Kartal 1979 yılında da İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.  Önce avukatlık, daha sonra hakimlik stajını tamamlayan Kadir Kartal bir süre Siirt’te hakimlik görevi de yap .  Askerliğini Asteğmen olarak Genelkurmay Başkanlığı’nda ifa eden Kadir Kartal 1983 yılından bu yana serbest avukat hukukçu olarak çalışıyor.  Kadir Kartal ’ın eşi emekli öğretmen olup, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun bir kızı, Marmara Üniversitesi İk sat Fakültesi Yüksek Lisans Mezunu bir oğlu bulunmaktadır.  Bu zamana kadar 38 dernek ve sivil toplum kuruluşunun kurucusu, yöne cisi ve üyesi olan Kadir Kartal Yeniden Müdafaa-i Hukuk Hareke Derneği kurucusu ve Genel başkan yardımcısı, Erzincan Kültür Eği m Vak kurucusu, Erzincan Sanayici İş Adamları Derneği üyesi, Hukukçular Derneği üyesi, Kabataşlılar derneği üyesi, Beşiktaş Jimnas k Kulübü disiplin kurulu üyesi, Kuzkışla Köyü Derneği üyesi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.  Av. Kadir Kartal kamuoyunda Erzincan Başbağlar köyü mağdurları ile terörist başı Abdullah Öcalan’a karşı 1212 şehit ailesinin müdahil avukatı olarak tanınıyor.   
Kadir Kartal Kimdir?

30 Temmuz 1954 tarihinde Erzincan ’ın İliç Kuruçaya bağlı Kuzkışla köyünde dünyaya gelen Kadir Kartal , ilköğre mini İliç ve Kuzkışla köyü İlkokulunda tamamladı. 

Köyüne en yakın durumdaki İliç Seyda Fırat Ortaokuluna her gün 5 kilometrelik yolu katederek bi ren Kadir Kartal liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde tamamladı. 
1972 yılında lise tahsilini bi ren Kadir Kartal 1979 yılında da İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 
Önce avukatlık, daha sonra hakimlik stajını tamamlayan Kadir Kartal bir süre Siirt’te hakimlik görevi de yap . 


Askerliğini Asteğmen olarak Genelkurmay Başkanlığı’nda ifa eden Kadir Kartal 1983 yılından bu yana serbest avukat hukukçu olarak çalışıyor. 
Kadir Kartal ’ın eşi emekli öğretmen olup, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun bir kızı, Marmara Üniversitesi İk sat Fakültesi Yüksek Lisans Mezunu bir oğlu bulunmaktadır. 
Bu zamana kadar 38 dernek ve sivil toplum kuruluşunun kurucusu, yöne cisi ve üyesi olan Kadir Kartal Yeniden Müdafaa-i Hukuk Hareke Derneği kurucusu ve Genel başkan yardımcısı, Erzincan Kültür Eği m Vak kurucusu, Erzincan Sanayici İş Adamları Derneği üyesi, Hukukçular Derneği üyesi, Kabataşlılar derneği üyesi, Beşiktaş Jimnas k Kulübü disiplin kurulu üyesi, Kuzkışla Köyü Derneği üyesi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 


Av. Kadir Kartal kamuoyunda Erzincan Başbağlar köyü mağdurları ile terörist başı Abdullah Öcalan’a karşı 1212 şehit ailesinin müdahil avukatı olarak tanınıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.