,, ,

Kadın Muhtarların Güçlenmesi İçin Proje

Gündem 11.10.2023 - 21:39, Güncelleme: 11.10.2023 - 21:39 3933+ kez okundu.
 

Kadın Muhtarların Güçlenmesi İçin Proje

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, kadın muhtar adaylarını güçlendirmek için ‘Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün’ projesini başlattı.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı , "Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, kadın muhtar adaylarını teşvik etmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak, savunuculuk yapmak, kapasite güçlendirme programları gerçekleştirmek, ağ oluşturmak ve rehber hazırlamak gibi çalışmalar yapılacak. Proje, Türkiye genelinde 7 şehirde gerçekleştirilecek. İstanbul İzmir Antalya Van Mardin Amasya ve Kayseri'de düzenlenecek proje kapsamında, kadın muhtarlara ve muhtar adaylarına yönelik eğitimler ve bir dizi çalışmalar ile kadınların nasıl aday olabilecekleri, seçime nasıl hazırlanabilecekleri, seçim stratejileri, iletişim teknikleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda kapasite güçlendirme çalışmaları yapılacak. Proje, "Eşit ve Kapsayıcı Kadın Muhtar Ağı"nın kurulmasına da öncülük edecek. Bu ağ ile kadın muhtarlar, birbirlerinden öğrenme ve dayanışma fırsatı bulacak. Proje hakkında konuşan Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık , "Muhtarlık kurumu, yüzyıllardır hayatımızın içinde olmasına rağmen kadın temsili neredeyse yok denecek kadar az. Türkiye'de 50 bini aşkın muhtar varken, sadece 1134'ü kadın. Bu sayıları kabul etmek mümkün değil. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya, Van, Mardin, Amasya ve Kayseri'deki kadınlar bize ulaşsınlar." dedi. Proje, kadın muhtar sayısının artırılması ve mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, kadın muhtar adaylarını güçlendirmek için ‘Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün’ projesini başlattı.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı , "Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, kadın muhtar adaylarını teşvik etmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak, savunuculuk yapmak, kapasite güçlendirme programları gerçekleştirmek, ağ oluşturmak ve rehber hazırlamak gibi çalışmalar yapılacak.

Proje, Türkiye genelinde 7 şehirde gerçekleştirilecek. İstanbul İzmir Antalya Van Mardin Amasya ve Kayseri'de düzenlenecek proje kapsamında, kadın muhtarlara ve muhtar adaylarına yönelik eğitimler ve bir dizi çalışmalar ile kadınların nasıl aday olabilecekleri, seçime nasıl hazırlanabilecekleri, seçim stratejileri, iletişim teknikleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda kapasite güçlendirme çalışmaları yapılacak.

Proje, "Eşit ve Kapsayıcı Kadın Muhtar Ağı"nın kurulmasına da öncülük edecek. Bu ağ ile kadın muhtarlar, birbirlerinden öğrenme ve dayanışma fırsatı bulacak.

Proje hakkında konuşan Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık , "Muhtarlık kurumu, yüzyıllardır hayatımızın içinde olmasına rağmen kadın temsili neredeyse yok denecek kadar az. Türkiye'de 50 bini aşkın muhtar varken, sadece 1134'ü kadın. Bu sayıları kabul etmek mümkün değil. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya, Van, Mardin, Amasya ve Kayseri'deki kadınlar bize ulaşsınlar." dedi.

Proje, kadın muhtar sayısının artırılması ve mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.