,, ,

Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Kapasite Güçlendirme Programı Amasya'dan Başladı!

Gündem 17.10.2023 - 16:53, Güncelleme: 17.10.2023 - 16:57 3349+ kez okundu.
 

Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Kapasite Güçlendirme Programı Amasya'dan Başladı!

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın ‘Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün’ projesi, Amasya’da düzenlenen eğitimle başladı. Proje, kadın muhtarların güçlendirilmesini hedefliyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı 'nın, "Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün" adıyla hazırladığı proje, Amasya'da düzenlenen ilk eğitim ile hayata geçti. 17 Ekim Salı günü Amasya Gümüşhacıköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen eğitime, Belediye Başkanı Zehra Özyol , Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu Hilal Dokuzcan Doç. Dr. Özlem Kaygusuz Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık katıldı. Eğitimde, adaylaşma süreçleri ve strateji geliştirme, yerel siyaset, mahalle dinamikleri ve demokrasi, mahallenin imar sorunları, katılımcı planlama ve muhtarın rolü, mahallede eşitlik ve hak temelli yaklaşım, kadın dostu ve kapsayıcı kentsel hizmetler konuları ele alındı. Eğitime, Amasya'dan kadın muhtarlar, muhtar adayları ve muhtar olmayı düşünen 70'den fazla kadın katıldı. Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol : Eğitimin ardından konuşan Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol kadınların seçilmesiyle ilgili gerekli desteği vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Biz kadınlar hem seçeriz hem seçiliriz. Bir kadın devrimi olan Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, en önemli kazanımlarımızdan olan seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmanın tam zamanı. Çağının çok ötesinde bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ilerlemeye devam edeceğiz. Atamızı saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Buradan demokrasinin temel taşı olan 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü de kutluyor, önümüzdeki seçimlerde kadın muhtar sayısının artmasını temenni ediyorum." dedi. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık: Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık ise, "Kadın muhtar ve muhtar adayları kapasite güçlendirme eğitimlerine Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol ev sahipliğinde başladığımız için çok mutluyuz. Yerelin tüm kademelerinde rol model kadın sayısının artması için çalışıyoruz. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Bu eğitimlere İstanbul, İzmir, Antalya, Van, Mardin ve Kayseri ile devam edeceğiz. Aday olmak isteyen kadınlar bizlere web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler." diye konuştu. Proje hakkında: Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı tarafından hayata geçirilen "Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün" projesi, kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için gerekli bir adım olarak görülüyor. Proje kapsamında, 2024 yerel seçimleri öncesinde hem mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi hem de kadın muhtar sayısının artırılması hedefleniyor. Proje, Amasya'dan sonra İstanbul, İzmir, Antalya, Van, Mardin ve Kayseri'de de devam edecek.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın ‘Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün’ projesi, Amasya’da düzenlenen eğitimle başladı. Proje, kadın muhtarların güçlendirilmesini hedefliyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı 'nın, "Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün" adıyla hazırladığı proje, Amasya'da düzenlenen ilk eğitim ile hayata geçti.

17 Ekim Salı günü Amasya Gümüşhacıköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen eğitime, Belediye Başkanı Zehra Özyol , Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucusu Hilal Dokuzcan Doç. Dr. Özlem Kaygusuz Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık katıldı.

Eğitimde, adaylaşma süreçleri ve strateji geliştirme, yerel siyaset, mahalle dinamikleri ve demokrasi, mahallenin imar sorunları, katılımcı planlama ve muhtarın rolü, mahallede eşitlik ve hak temelli yaklaşım, kadın dostu ve kapsayıcı kentsel hizmetler konuları ele alındı.

Eğitime, Amasya'dan kadın muhtarlar, muhtar adayları ve muhtar olmayı düşünen 70'den fazla kadın katıldı.

Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol :

Eğitimin ardından konuşan Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol kadınların seçilmesiyle ilgili gerekli desteği vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Biz kadınlar hem seçeriz hem seçiliriz. Bir kadın devrimi olan Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, en önemli kazanımlarımızdan olan seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmanın tam zamanı. Çağının çok ötesinde bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ilerlemeye devam edeceğiz. Atamızı saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Buradan demokrasinin temel taşı olan 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü de kutluyor, önümüzdeki seçimlerde kadın muhtar sayısının artmasını temenni ediyorum." dedi.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık:

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık ise, "Kadın muhtar ve muhtar adayları kapasite güçlendirme eğitimlerine Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol ev sahipliğinde başladığımız için çok mutluyuz. Yerelin tüm kademelerinde rol model kadın sayısının artması için çalışıyoruz. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Bu eğitimlere İstanbul, İzmir, Antalya, Van, Mardin ve Kayseri ile devam edeceğiz. Aday olmak isteyen kadınlar bizlere web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler." diye konuştu.

Proje hakkında:

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı tarafından hayata geçirilen "Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün" projesi, kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için gerekli bir adım olarak görülüyor.

Proje kapsamında, 2024 yerel seçimleri öncesinde hem mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi hem de kadın muhtar sayısının artırılması hedefleniyor.

Proje, Amasya'dan sonra İstanbul, İzmir, Antalya, Van, Mardin ve Kayseri'de de devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.