,, ,

Kadın muhtar sayısını artırmak için eğitim seferberliği

Gündem 24.11.2023 - 15:09, Güncelleme: 24.11.2023 - 15:45 3898+ kez okundu.
 

Kadın muhtar sayısını artırmak için eğitim seferberliği

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” projesiyle kadın muhtarların ve adaylarının güçlendirilmesini hedefliyor.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın, “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” adıyla hazırladığı proje -Türkiye genelinde- tüm hızıyla devam ediyor.  Bu proje kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini temel bir hak görüyor, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için bir gereklilik olduğunu temel alıyor.   Aynı zamanda, 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlenmesini hem de kadın muhtar sayısının artmasını hedefliyor. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık ’ın proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kayseri’nin toplam 714 mahallesi var, kadın muhtar sayısı sadece 20. Van’ın 692 mahallesi var, kadın muhtar sayısı yalnızca 4. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı olarak, yerelin tüm kademelerinde kadınların eşit temsil edilmesi ve kararlara eşit düzeyde katılması için çalışıyoruz. Kadınlar olarak her zaman güçlü olmamız lazım, el ele verirsek çok daha güçlü oluruz. Her şey kadınların siyasette ve gündelik hayatın tüm alanlarında güçlenmesi için. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Bu eğitimlere İstanbul, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Ankara, Edirne, Eskişehir ve Ege Bölgesi’ndeki iller ile devam edeceğiz. Aday olmak isteyen kadınlar bizlere web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler.” dedi.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” projesiyle kadın muhtarların ve adaylarının güçlendirilmesini hedefliyor.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın, “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün!” adıyla hazırladığı proje -Türkiye genelinde- tüm hızıyla devam ediyor. 

Bu proje kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini temel bir hak görüyor, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için bir gereklilik olduğunu temel alıyor.  

Aynı zamanda, 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlenmesini hem de kadın muhtar sayısının artmasını hedefliyor.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık ’ın proje ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Kayseri’nin toplam 714 mahallesi var, kadın muhtar sayısı sadece 20. Van’ın 692 mahallesi var, kadın muhtar sayısı yalnızca 4. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı olarak, yerelin tüm kademelerinde kadınların eşit temsil edilmesi ve kararlara eşit düzeyde katılması için çalışıyoruz. Kadınlar olarak her zaman güçlü olmamız lazım, el ele verirsek çok daha güçlü oluruz. Her şey kadınların siyasette ve gündelik hayatın tüm alanlarında güçlenmesi için. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Bu eğitimlere İstanbul, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Ankara, Edirne, Eskişehir ve Ege Bölgesi’ndeki iller ile devam edeceğiz. Aday olmak isteyen kadınlar bizlere web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.