,, ,

İzmit Körfezi'nde alg patlamasıyla denizin rengi kahverengiye döndü

Gündem 27.10.2022 - 16:24, Güncelleme: 27.10.2022 - 16:24 3578+ kez okundu.
 

İzmit Körfezi'nde alg patlamasıyla denizin rengi kahverengiye döndü

İzmit Körfezi'nde alg patlamasıyla denizin rengi kahverengiye döndü
İzmit Körfezi 'nde alg patlaması sonucu deniz yüzeyinin bir kısmı kahverengiye boyandı. Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki marina bölgesinde yaşanan alg patlaması nedeniyle kıyıya yakın alanda denizin rengi değişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, AA muhabirine, geçen haftadan sonra ani sıcaklığın artmasıyla denizde renk değişiminin meydana geldiğini belirterek, "Her ilkbahar ve sonbaharda yaşadığımız alg patlaması, her yerde olduğu gibi Marmara ve Karadeniz'de de olabiliyor. Bu, doğal bir süreç." dedi. Alg çoğalmasıyla deniz renginin kahverengiye dönmesi, havadan görüntülendi.    
İzmit Körfezi'nde alg patlamasıyla denizin rengi kahverengiye döndü

İzmit Körfezi 'nde alg patlaması sonucu deniz yüzeyinin bir kısmı kahverengiye boyandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki marina bölgesinde yaşanan alg patlaması nedeniyle kıyıya yakın alanda denizin rengi değişti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, AA muhabirine, geçen haftadan sonra ani sıcaklığın artmasıyla denizde renk değişiminin meydana geldiğini belirterek, "Her ilkbahar ve sonbaharda yaşadığımız alg patlaması, her yerde olduğu gibi Marmara ve Karadeniz'de de olabiliyor. Bu, doğal bir süreç." dedi.

Alg çoğalmasıyla deniz renginin kahverengiye dönmesi, havadan görüntülendi.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.