,, ,

İzmit, Döngüsel Şehirler Ağı’nın nisan ayı bülteninde kapak şehir olarak seçildi

Gündem 08.04.2022 - 17:54, Güncelleme: 08.04.2022 - 17:54 4588+ kez okundu.
 

İzmit, Döngüsel Şehirler Ağı’nın nisan ayı bülteninde kapak şehir olarak seçildi

İzmit, Döngüsel Şehirler Ağı’nın nisan ayı bülteninde kapak şehir olarak seçildi
İzmit, Döngüsel Şehirler Ağı’nın nisan ayı bülteninde fark yaratan yerel yönetim çalışmalarıyla kapak şehir olarak seçildi.  İzmit, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün proje ve çalışmalarıyla Döngüsel Şehirler Ağı’nın süreli olarak yayımlanan haber bültenin nisan sayısında kapak şehir seçildi. Bültende, fark yaratan yerel yönetim olarak yapılan çalışmaların detaylı tanıtımı yapıldı.  Tanıtım metninde, İzmit’in Döngüsel Şehirler Ağı’nın Türkiye’deki ilk imzacısı olmasının yanı sıra hızlı sanayileşmeye bağlı olarak karşılaştığı çevre sorunlarına karşın çevreye duyarlı ve atık azaltımı konusunda model olmak için başlattığı çalışmalarından övgüyle bahsedildi. Ayrıca İzmit’in Çınar Atık Mobil Uygulaması sayesinde 2021 Dönüştürücü Eylem Ödülleri’ne aday olarak gösterilmesi, okullarda çevre bilincini aşılamak için başlatmış olduğu atık yönetimi bilgilendirme ve teşvik çalışmaları hakkında da detaylı bilgi paylaşıldı.  ELEKTRONİK ATIK TOPLAMA MİKTARI ARTTI  Metnin son bölümünde ise, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün toplanan elektronik atık toplama miktarını önceki yıla göre yüzde 50 oranında arttırması ve 2021 yazında Milas Bölgesi’nde ortaya çıkan yangınlar sebebiyle zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması ve rehabilitasyonu için başlatmış olduğu “Elektronik Atıklarınız Fidana Dönüşsün” kampanyasına yer verildi. Kampanya sayesinde kentte 10 ton elektronik atık toplanması ve toplanan atıklar sayesinde 400 adet zeytin fidanının Milas bölgesinde dikiminin yapılması ele alındı. 
İzmit, Döngüsel Şehirler Ağı’nın nisan ayı bülteninde kapak şehir olarak seçildi

İzmit, Döngüsel Şehirler Ağı’nın nisan ayı bülteninde fark yaratan yerel yönetim çalışmalarıyla kapak şehir olarak seçildi. 

İzmit, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün proje ve çalışmalarıyla Döngüsel Şehirler Ağı’nın süreli olarak yayımlanan haber bültenin nisan sayısında kapak şehir seçildi. Bültende, fark yaratan yerel yönetim olarak yapılan çalışmaların detaylı tanıtımı yapıldı. 

Tanıtım metninde, İzmit’in Döngüsel Şehirler Ağı’nın Türkiye’deki ilk imzacısı olmasının yanı sıra hızlı sanayileşmeye bağlı olarak karşılaştığı çevre sorunlarına karşın çevreye duyarlı ve atık azaltımı konusunda model olmak için başlattığı çalışmalarından övgüyle bahsedildi. Ayrıca İzmit’in Çınar Atık Mobil Uygulaması sayesinde 2021 Dönüştürücü Eylem Ödülleri’ne aday olarak gösterilmesi, okullarda çevre bilincini aşılamak için başlatmış olduğu atık yönetimi bilgilendirme ve teşvik çalışmaları hakkında da detaylı bilgi paylaşıldı. 

ELEKTRONİK ATIK TOPLAMA MİKTARI ARTTI 

Metnin son bölümünde ise, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün toplanan elektronik atık toplama miktarını önceki yıla göre yüzde 50 oranında arttırması ve 2021 yazında Milas Bölgesi’nde ortaya çıkan yangınlar sebebiyle zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması ve rehabilitasyonu için başlatmış olduğu “Elektronik Atıklarınız Fidana Dönüşsün” kampanyasına yer verildi. Kampanya sayesinde kentte 10 ton elektronik atık toplanması ve toplanan atıklar sayesinde 400 adet zeytin fidanının Milas bölgesinde dikiminin yapılması ele alındı. 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.