,, ,

İshal Nasıl Geçer?

Sağlık 17.08.2023 - 18:01, Güncelleme: 17.08.2023 - 18:01 6975+ kez okundu.
 

İshal Nasıl Geçer?

İshal Nasıl Geçer?
İshal , bağırsak hareketlerinde artış ve dışkı kıvamında incelme ile karakterize bir sindirim bozukluğudur. İshal, genellikle birkaç gün sürer ve kendiliğinden geçer. Ancak, ishal şiddetliyse veya uzun süreliyse, sıvı ve elektrolit kaybına neden olabilir ve bu da dehidrasyona yol açabilir. Dehidrasyon, özellikle çocuklar ve yaşlılarda ciddi bir durumdur. İshal tedavisi, ishalin nedenine bağlıdır. Viral ishal genellikle kendiliğinden geçer ve özel bir tedavi gerektirmez. Ancak, bakteriyel ishal, antibiyotik tedavisi gerektirebilir. İshal tedavisi için evde yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır: Bol sıvı içmek. İshal sırasında kaybedilen sıvı ve elektrolitleri yerine koymak için bol sıvı içmek önemlidir. Su, tuzlu su, elektrolit solüsyonları ve meyve suları gibi sıvılar içebilirsiniz. Lifli yiyecekler yemekten kaçınmak. Lifli yiyecekler, bağırsak hareketlerini artırabilir ve ishali şiddetlendirebilir. Bu nedenle, ishal sırasında lifli yiyecekler yemekten kaçınmak önemlidir. Antidiyareik ilaçlar kullanmak. Antidiyareik ilaçlar, ishal sırasında bağırsak hareketlerini yavaşlatabilir. Ancak, antidiyareik ilaçlar, dehidrasyonu şiddetlendirebileceğinden, doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız. İshal genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, ishal şiddetliyse veya uzun süreliyse, doktora gitmeniz gerekir.
İshal Nasıl Geçer?

İshal , bağırsak hareketlerinde artış ve dışkı kıvamında incelme ile karakterize bir sindirim bozukluğudur. İshal, genellikle birkaç gün sürer ve kendiliğinden geçer. Ancak, ishal şiddetliyse veya uzun süreliyse, sıvı ve elektrolit kaybına neden olabilir ve bu da dehidrasyona yol açabilir. Dehidrasyon, özellikle çocuklar ve yaşlılarda ciddi bir durumdur.

İshal tedavisi, ishalin nedenine bağlıdır. Viral ishal genellikle kendiliğinden geçer ve özel bir tedavi gerektirmez. Ancak, bakteriyel ishal, antibiyotik tedavisi gerektirebilir.

İshal tedavisi için evde yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

  • Bol sıvı içmek. İshal sırasında kaybedilen sıvı ve elektrolitleri yerine koymak için bol sıvı içmek önemlidir. Su, tuzlu su, elektrolit solüsyonları ve meyve suları gibi sıvılar içebilirsiniz.
  • Lifli yiyecekler yemekten kaçınmak. Lifli yiyecekler, bağırsak hareketlerini artırabilir ve ishali şiddetlendirebilir. Bu nedenle, ishal sırasında lifli yiyecekler yemekten kaçınmak önemlidir.
  • Antidiyareik ilaçlar kullanmak. Antidiyareik ilaçlar, ishal sırasında bağırsak hareketlerini yavaşlatabilir. Ancak, antidiyareik ilaçlar, dehidrasyonu şiddetlendirebileceğinden, doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.

İshal genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, ishal şiddetliyse veya uzun süreliyse, doktora gitmeniz gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.