,, ,

Trakai Kalesi

Genel Kültür 18.07.2023 - 12:35, Güncelleme: 18.07.2023 - 12:35 4167+ kez okundu.
 

Trakai Kalesi

Trakai Kalesi
Trakai Kalesi , Litvanya ’nın Trakai kentindeki Galve Gölü ’nün ortasında yer alan tarihi ve turistik bir yapıdır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının yanı sıra Doğu Avrupa’da göl içinde inşa edilmiş tek kale olma özelliğini de taşır. 14. yüzyılda askeri amaçla kullanılmak üzere inşa edilen yapı günümüzde müze olarak kullanılıyor. Trakai Kalesi Litvanya ’nın eski başkenti Vilnius ’un 28 km batısında yer alır. Şehrin nüfusu 2007 sayımına göre 5.357 kişidir. Trakai’nin tarihi boyunca şehirde Karaylar, Tatarlar, Litvanyalılar, Ruslar, Yahudiler ve Polonyalılar yaşamıştır. Trakai Tarihi Millî Parkı en önemli turistik alanıdır. Trakai Kalesi ’ni gezerken, Karay Türkleri nin kültürünü ve tarihini de öğrenebilirsiniz. Karay Türkleri yahudiliği benimseyen tek Türk kavmidir. 14. yüzyılın sonlarında Litvanya’ya yerleşen Karay Türkleri burada önemli görevlere getirilmiş ve varlıklarını korumuşlardır. Kalenin bazı odaları Karay Türklerine ayrılmıştır
Trakai Kalesi

Trakai Kalesi , Litvanya ’nın Trakai kentindeki Galve Gölü ’nün ortasında yer alan tarihi ve turistik bir yapıdır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının yanı sıra Doğu Avrupa’da göl içinde inşa edilmiş tek kale olma özelliğini de taşır. 14. yüzyılda askeri amaçla kullanılmak üzere inşa edilen yapı günümüzde müze olarak kullanılıyor.

Trakai Kalesi Litvanya ’nın eski başkenti Vilnius ’un 28 km batısında yer alır. Şehrin nüfusu 2007 sayımına göre 5.357 kişidir. Trakai’nin tarihi boyunca şehirde Karaylar, Tatarlar, Litvanyalılar, Ruslar, Yahudiler ve Polonyalılar yaşamıştır. Trakai Tarihi Millî Parkı en önemli turistik alanıdır.

Trakai Kalesi ’ni gezerken, Karay Türkleri nin kültürünü ve tarihini de öğrenebilirsiniz. Karay Türkleri yahudiliği benimseyen tek Türk kavmidir. 14. yüzyılın sonlarında Litvanya’ya yerleşen Karay Türkleri burada önemli görevlere getirilmiş ve varlıklarını korumuşlardır. Kalenin bazı odaları Karay Türklerine ayrılmıştır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.