,, ,

İdil Yazar Kimdir?

Kimdir 12.08.2023 - 10:17, Güncelleme: 12.08.2023 - 10:17 5204+ kez okundu.
 

İdil Yazar Kimdir?

İdil Yazar Kimdir, Kaç Yaşında? İdil Yazar Hayatı ve Biyografisi
İdil Yazar Türk yemek bloggerı, yazar ve televizyon sunucusudur. 1984 yılında İstanbul’da doğan Yazar, yemek yapmayı ve paylaşmayı seven bir aşçıdır. Kendi adını taşıyan blogu, kitapları ve TV programlarıyla tanınmaktadır.   İdil Yazar 3 Ağustos 1984 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Tam adı İdil Yazar Özkan’dır. Babası gazeteci ve yazar Mehmet Yazar, annesi ise ev hanımıdır. Çocukluğundan beri yemek yapmaya ilgi duyan İdil Yazar , annesinin mutfağından esinlenerek lezzetli tarifler geliştirdi. İdil Yazar , lise eğitimini Robert Kolej’de tamamladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde işletme okudu. Üniversite eğitimi sırasında bir süre ABD’ye gitti ve burada yemek kurslarına katıldı. Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gastronomi ve mutfak sanatları üzerine yüksek lisans yaptı. 2009 yılında kendi adını taşıyan bir blog açtı. Blogunda hem kendi yaptığı hem de başka kaynaklardan aldığı yemek tariflerini paylaştı. Blogu kısa sürede popüler oldu ve binlerce takipçi kazandı. Blogunun yanı sıra sosyal medya hesaplarında da yemek videoları yayınladı. 2012 yılında ilk kitabı olan İdil Yazar ile Mutfakta isimli kitabını çıkardı. Kitabında 100’den fazla pratik ve lezzetli tarif yer aldı. Kitabın başarısı üzerine 2014 yılında ikinci kitabı olan İdil Yazar ile Mutfakta 2’yi yayınladı. Bu kitapta da 100’den fazla yeni tarif sundu. 2015 yılında televizyon programcılığına başladı. Kanal D’de yayınlanan İdil Yazar ile Lezzetin Haritası isimli programda Türkiye’nin farklı bölgelerinden lezzetleri keşfetti ve yerel aşçılardan öğrendiği tarifleri izleyicilerle paylaştı. Program iki sezon boyunca devam etti. 2017 yılında TRT Belgesel’de yayınlanan İdil Yazar ile Lezzetin Peşinde isimli programda ise dünyanın farklı ülkelerinden lezzetleri araştırarak izleyicilerle buluşturdu. Program üç sezon boyunca devam etti. 2019 yılında YouTube kanalını açtı. Kanalında hem Türk hem de dünya mutfağından tarifler verdi. Kanal kısa sürede milyonlarca izlenme ve abone sayısına ulaştı. 2020 yılında üçüncü kitabı olan İdil Yazar ile Lezzetin Peşinde’yi çıkardı. Kitabında hem televizyon programında hem de YouTube kanalında sunduğu tarifleri bir araya getirdi. İdil Yazar Türk mutfağına ve dünya mutfaklarına tutkuyla bağlı bir aşçıdır. Yemek yapmayı ve paylaşmayı seven bir kişiliğe sahiptir. Yazdığı kitaplar, sunduğu programlar ve paylaştığı videolarla milyonlarca kişiye ulaşmıştır.
İdil Yazar Kimdir, Kaç Yaşında? İdil Yazar Hayatı ve Biyografisi

İdil Yazar Türk yemek bloggerı, yazar ve televizyon sunucusudur. 1984 yılında İstanbul’da doğan Yazar, yemek yapmayı ve paylaşmayı seven bir aşçıdır. Kendi adını taşıyan blogu, kitapları ve TV programlarıyla tanınmaktadır.

 

İdil Yazar 3 Ağustos 1984 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Tam adı İdil Yazar Özkan’dır. Babası gazeteci ve yazar Mehmet Yazar, annesi ise ev hanımıdır. Çocukluğundan beri yemek yapmaya ilgi duyan İdil Yazar , annesinin mutfağından esinlenerek lezzetli tarifler geliştirdi.

İdil Yazar , lise eğitimini Robert Kolej’de tamamladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde işletme okudu. Üniversite eğitimi sırasında bir süre ABD’ye gitti ve burada yemek kurslarına katıldı. Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gastronomi ve mutfak sanatları üzerine yüksek lisans yaptı.

2009 yılında kendi adını taşıyan bir blog açtı. Blogunda hem kendi yaptığı hem de başka kaynaklardan aldığı yemek tariflerini paylaştı. Blogu kısa sürede popüler oldu ve binlerce takipçi kazandı. Blogunun yanı sıra sosyal medya hesaplarında da yemek videoları yayınladı.

2012 yılında ilk kitabı olan İdil Yazar ile Mutfakta isimli kitabını çıkardı. Kitabında 100’den fazla pratik ve lezzetli tarif yer aldı. Kitabın başarısı üzerine 2014 yılında ikinci kitabı olan İdil Yazar ile Mutfakta 2’yi yayınladı. Bu kitapta da 100’den fazla yeni tarif sundu.

2015 yılında televizyon programcılığına başladı. Kanal D’de yayınlanan İdil Yazar ile Lezzetin Haritası isimli programda Türkiye’nin farklı bölgelerinden lezzetleri keşfetti ve yerel aşçılardan öğrendiği tarifleri izleyicilerle paylaştı. Program iki sezon boyunca devam etti.

2017 yılında TRT Belgesel’de yayınlanan İdil Yazar ile Lezzetin Peşinde isimli programda ise dünyanın farklı ülkelerinden lezzetleri araştırarak izleyicilerle buluşturdu. Program üç sezon boyunca devam etti.

2019 yılında YouTube kanalını açtı. Kanalında hem Türk hem de dünya mutfağından tarifler verdi. Kanal kısa sürede milyonlarca izlenme ve abone sayısına ulaştı.

2020 yılında üçüncü kitabı olan İdil Yazar ile Lezzetin Peşinde’yi çıkardı. Kitabında hem televizyon programında hem de YouTube kanalında sunduğu tarifleri bir araya getirdi.

İdil Yazar Türk mutfağına ve dünya mutfaklarına tutkuyla bağlı bir aşçıdır. Yemek yapmayı ve paylaşmayı seven bir kişiliğe sahiptir. Yazdığı kitaplar, sunduğu programlar ve paylaştığı videolarla milyonlarca kişiye ulaşmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.