,, ,

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kilis’te deprem konutlarının anahtarlarını teslim etti

Gündem 17.02.2024 - 10:41, Güncelleme: 17.02.2024 - 10:41 2911+ kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kilis’te deprem konutlarının anahtarlarını teslim etti

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kilis’te depremzedelere konut dağıttı. Devletin seferberliğini vurguladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Kilis ’te 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrası inşa edilen konutların kura çekim ve anahtar teslim törenine katıldı. Bakan Yerlikaya, “Depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için devletimiz seferber oldu.” dedi. Bakan Yerlikaya, Kilis Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra, deprem konutlarının kura çekim ve anahtar teslim törenine geçti. Törende konuşan Bakan Yerlikaya, 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından devletin tüm kurumlarının bölgeye sevk edildiğini ve depremzedelere her türlü desteğin sağlandığını belirtti. Bakan Yerlikaya, “6 Şubat’ta yaşadığımız felaket ne kadar büyükse bizim de dayanışmamız o kadar güçlü oldu. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz bütün imkanlarını seferber etti, etmeye de devam ediyor. Bugün Kilis’imizde il ve ilçe merkezlerinde 967, kırsalda 136 olmak üzere toplam 1.103 konutumuzun kuralarını çektik, hak sahiplerine verdik. 1.237 konutumuzun yapımı da olanca hızıyla devam ediyor.” diye konuştu. Bakan Yerlikaya, deprem konutlarının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu konutlar, depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın yeni yuvaları olacak. Bu konutlar, devletimizin ve milletimizin depremzedelere olan şefkat ve merhametinin bir nişanesidir. Bu konutlar, depremde yıkılan evlerden daha güvenli ve konforludur. Bu konutlar, depremde kaybettiğimiz canlarımızın aziz hatırasına yakışır şekilde inşa edilmiştir.” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, konuşmasının ardından kura çekimine katıldı ve anahtarları hak sahiplerine teslim etti. Bakan Yerlikaya, daha sonra deprem konutlarını gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kilis’te depremzedelere konut dağıttı. Devletin seferberliğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Kilis ’te 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrası inşa edilen konutların kura çekim ve anahtar teslim törenine katıldı. Bakan Yerlikaya, “Depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için devletimiz seferber oldu.” dedi.

Bakan Yerlikaya, Kilis Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra, deprem konutlarının kura çekim ve anahtar teslim törenine geçti. Törende konuşan Bakan Yerlikaya, 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından devletin tüm kurumlarının bölgeye sevk edildiğini ve depremzedelere her türlü desteğin sağlandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, “6 Şubat’ta yaşadığımız felaket ne kadar büyükse bizim de dayanışmamız o kadar güçlü oldu. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz bütün imkanlarını seferber etti, etmeye de devam ediyor. Bugün Kilis’imizde il ve ilçe merkezlerinde 967, kırsalda 136 olmak üzere toplam 1.103 konutumuzun kuralarını çektik, hak sahiplerine verdik. 1.237 konutumuzun yapımı da olanca hızıyla devam ediyor.” diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, deprem konutlarının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu konutlar, depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın yeni yuvaları olacak. Bu konutlar, devletimizin ve milletimizin depremzedelere olan şefkat ve merhametinin bir nişanesidir. Bu konutlar, depremde yıkılan evlerden daha güvenli ve konforludur. Bu konutlar, depremde kaybettiğimiz canlarımızın aziz hatırasına yakışır şekilde inşa edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, konuşmasının ardından kura çekimine katıldı ve anahtarları hak sahiplerine teslim etti. Bakan Yerlikaya, daha sonra deprem konutlarını gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.