,, ,

İçinizi Isıtacak Bir Lezzet: Köz Domates Çorbası

Yemek 23.12.2023 - 13:07, Güncelleme: 23.12.2023 - 13:07 9763+ kez okundu.
 

İçinizi Isıtacak Bir Lezzet: Köz Domates Çorbası

İçinizi Isıtacak Bir Lezzet: Köz Domates Çorbası
Közlenmiş domates çorbası , kış aylarında içinizi ısıtacak ve sizi sımsıcak hissettirecek bir lezzettir. Domatesin doğal şekerinin karamelize olmasıyla ortaya çıkan eşsiz lezzeti, çorbanın lezzetine lezzet katar. Malzemeler: 10 adet orta boy domates 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Domateslerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Unu ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Pişen domatesleri ekleyin ve karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Blenderdan geçirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!  
İçinizi Isıtacak Bir Lezzet: Köz Domates Çorbası

Közlenmiş domates çorbası , kış aylarında içinizi ısıtacak ve sizi sımsıcak hissettirecek bir lezzettir. Domatesin doğal şekerinin karamelize olmasıyla ortaya çıkan eşsiz lezzeti, çorbanın lezzetine lezzet katar.

Malzemeler:

  • 10 adet orta boy domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. Domateslerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  1. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın.
  2. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Unu ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Pişen domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  6. Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
  7. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  8. Çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  9. Blenderdan geçirin.
  10. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.