,, ,

İBB KÖY ENSTİTÜLERİ’NİN 82. KURULUŞ YILINI KUTLADI

Gündem 17.04.2022 - 20:50, Güncelleme: 17.04.2022 - 20:51 4583+ kez okundu.
 

İBB KÖY ENSTİTÜLERİ’NİN 82. KURULUŞ YILINI KUTLADI

İBB KÖY ENSTİTÜLERİ’NİN 82. KURULUŞ YILINI KUTLADI
İBB, Köy Enstitüleri’nin 82. kuruluş yıl dönümünü özel bir programla kutladı. İBB Yayınları’nın hazırladığı ‘Köy Enstitüleri’ kitabının yayın dünyasıyla paylaşıldığı programda, konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Köy Enstitüleri’nin 82 yıl geçmesine rağmen eğitim reformu arayışına kılavuzluk ettiğine söyledi. Hasan Âli Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’un değerli bir ışık yaktığını belirten İmamoğlu, “Çok geç olmadan eğitim hakkından yararlanamayan toplum kesimleri için Köy Enstitüleri felsefesiyle güncel bir projeyi, ülkemizin çocukları ve gençleri için hazırlamalıyız. Yoksa dünya ülkeleri arasında son sıralara doğru gitmek zorunda kalırız” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 82 yıl önce okullara öğretmen yetiştirmesi amacıyla 17 Nisan 1940’da açılan Köy Enstitüleri’nin kuruluşunu özel programla kutladı. Cumhuriyet’in en önemli projelerinden Köy Enstitüleri için düzenlenen Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğindeki programda, başucu kitabı niteliğindeki Köy Enstitüleri eseri da tanıtıldı. Programda konuşma yapan İmamoğlu, 82 yıl geçmesine rağmen eğitim reformu arayışlarında Köy Enstitüleri kılavuzum olmaya devam ettiğini söyledi. İBB Başkanı, “Çünkü Köy Enstitüleri her şeyden önce “bilimsel bir metodoloji” ile kurulmuştur. Ülkemizin gereksinimlerine özel olarak tasarlanmıştır” dedi.
İBB KÖY ENSTİTÜLERİ’NİN 82. KURULUŞ YILINI KUTLADI

İBB, Köy Enstitüleri’nin 82. kuruluş yıl dönümünü özel bir programla kutladı. İBB Yayınları’nın hazırladığı ‘Köy Enstitüleri’ kitabının yayın dünyasıyla paylaşıldığı programda, konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Köy Enstitüleri’nin 82 yıl geçmesine rağmen eğitim reformu arayışına kılavuzluk ettiğine söyledi. Hasan Âli Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’un değerli bir ışık yaktığını belirten İmamoğlu, “Çok geç olmadan eğitim hakkından yararlanamayan toplum kesimleri için Köy Enstitüleri felsefesiyle güncel bir projeyi, ülkemizin çocukları ve gençleri için hazırlamalıyız. Yoksa dünya ülkeleri arasında son sıralara doğru gitmek zorunda kalırız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 82 yıl önce okullara öğretmen yetiştirmesi amacıyla 17 Nisan 1940’da açılan Köy Enstitüleri’nin kuruluşunu özel programla kutladı. Cumhuriyet’in en önemli projelerinden Köy Enstitüleri için düzenlenen Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğindeki programda, başucu kitabı niteliğindeki Köy Enstitüleri eseri da tanıtıldı. Programda konuşma yapan İmamoğlu, 82 yıl geçmesine rağmen eğitim reformu arayışlarında Köy Enstitüleri kılavuzum olmaya devam ettiğini söyledi. İBB Başkanı, “Çünkü Köy Enstitüleri her şeyden önce “bilimsel bir metodoloji” ile kurulmuştur. Ülkemizin gereksinimlerine özel olarak tasarlanmıştır” dedi.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.