,, ,

Hapşırdığınızda Kalbiniz Bir Anlığına Duruyor mu?

Sağlık 12.03.2024 - 11:44, Güncelleme: 12.03.2024 - 11:44 12302+ kez okundu.
 

Hapşırdığınızda Kalbiniz Bir Anlığına Duruyor mu?

Hapşırmak, doğal bir refleks olup kalp ritminde geçici değişikliklere neden olabilir. Ancak, belirli belirtilerle birlikteyse, kalp problemlerinin bir işareti olabilir.
Hapşırmak , burnumuzdaki tahriş edici maddelerden kurtulmamızı sağlayan bir reflekstir. Hapşırırken diyafram kası aniden kasılır ve akciğerlerden hava boşalır. Bu ani kasılma, kalp atış hızında ve kan basıncında geçici bir değişikliğe neden olabilir. Bazı insanlar hapşırdıklarında kalp atışlarının bir anlığına durduğunu veya atladığını hissedebilir. Bu durum genellikle zararsızdır ve kalp atış hızının normal ritmine dönmesi sadece birkaç saniye sürer. Ancak, bazı durumlarda hapşırma kalp problemlerinin bir işareti olabilir. Örneğin, kalp yetmezliği veya aritmili kalp atışı olan kişiler hapşırdıklarında göğüs ağrısı, baş dönmesi veya bayılma yaşayabilirler. Hapşırdığınızda kalbinizin bir anlığına durduğunu hissediyorsanız ve aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz önemlidir: Göğüs ağrısı Nefes darlığı Baş dönmesi veya bayılma Hızlı veya düzensiz kalp atışı Yorgunluk Baş dönmesi Doktorunuz, kalp atış hızınızı ve ritmini izlemek için bir elektrokardiyogram (EKG) veya Holter monitörü gibi testler yapabilir. Bu testler, kalp problemlerinin teşhisine yardımcı olabilir. Hapşırırken kalbinizin bir anlığına durduğunu hissetmekten endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, bu durumun sizin için bir risk oluşturup oluşturmadığını belirlemenize ve gerekli önlemleri almanıza yardımcı olabilir. Hapşırırken kalbinizin bir anlığına durma olasılığını azaltmak için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır: Bol su için. Bol miktarda lif içeren gıdalar tüketin. Stresi yönetin. Düzenli egzersiz yapın. Sigarayı bırakın. Hapşırma, genellikle endişelenecek bir şey olmayan doğal bir reflekstir. Ancak, hapşırdığınızda kalbinizin bir anlığına durduğunu hissediyorsanız ve yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz önemlidir.
Hapşırmak, doğal bir refleks olup kalp ritminde geçici değişikliklere neden olabilir. Ancak, belirli belirtilerle birlikteyse, kalp problemlerinin bir işareti olabilir.

Hapşırmak , burnumuzdaki tahriş edici maddelerden kurtulmamızı sağlayan bir reflekstir. Hapşırırken diyafram kası aniden kasılır ve akciğerlerden hava boşalır. Bu ani kasılma, kalp atış hızında ve kan basıncında geçici bir değişikliğe neden olabilir.

Bazı insanlar hapşırdıklarında kalp atışlarının bir anlığına durduğunu veya atladığını hissedebilir. Bu durum genellikle zararsızdır ve kalp atış hızının normal ritmine dönmesi sadece birkaç saniye sürer.

Ancak, bazı durumlarda hapşırma kalp problemlerinin bir işareti olabilir. Örneğin, kalp yetmezliği veya aritmili kalp atışı olan kişiler hapşırdıklarında göğüs ağrısı, baş dönmesi veya bayılma yaşayabilirler.

Hapşırdığınızda kalbinizin bir anlığına durduğunu hissediyorsanız ve aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz önemlidir:

  • Göğüs ağrısı
  • Nefes darlığı
  • Baş dönmesi veya bayılma
  • Hızlı veya düzensiz kalp atışı
  • Yorgunluk
  • Baş dönmesi

Doktorunuz, kalp atış hızınızı ve ritmini izlemek için bir elektrokardiyogram (EKG) veya Holter monitörü gibi testler yapabilir. Bu testler, kalp problemlerinin teşhisine yardımcı olabilir.

Hapşırırken kalbinizin bir anlığına durduğunu hissetmekten endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, bu durumun sizin için bir risk oluşturup oluşturmadığını belirlemenize ve gerekli önlemleri almanıza yardımcı olabilir.

Hapşırırken kalbinizin bir anlığına durma olasılığını azaltmak için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

  • Bol su için.
  • Bol miktarda lif içeren gıdalar tüketin.
  • Stresi yönetin.
  • Düzenli egzersiz yapın.
  • Sigarayı bırakın.

Hapşırma, genellikle endişelenecek bir şey olmayan doğal bir reflekstir. Ancak, hapşırdığınızda kalbinizin bir anlığına durduğunu hissediyorsanız ve yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.