,, ,

Halil İbrahim Yılmaz: Ankara'da servis sorunu çözüm bekliyor

Gündem 23.08.2023 - 15:51, Güncelleme: 23.08.2023 - 15:57 4148+ kez okundu.
 

Halil İbrahim Yılmaz: Ankara'da servis sorunu çözüm bekliyor

Halil İbrahim Yılmaz , servis araçlarının sayısının yetersiz olduğunu, ücretlerinin yüksek olduğunu ve eğitim kurumlarının servis yatırımcılığı yapmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, geçici olarak ‘S’ plakalı araçların hizmete alınmasını ve servis ücretlerinin kontrol altına alınmasını önerdi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz , Ankara'da servis araçlarının sayısının yetersiz olmasından dolayı öğrencilerin ve velilerin mağdur olduğunu belirterek, çözüm önerilerini açıkladı. Yılmaz, Ankara'da 1 milyon öğrencinin servis kullandığını belirterek, "Ankara'ya özel 400 bine yakın da emekçi servis kullanıyor. Yani bir buçuk milyon kişinin servis kullandığı bir kent. Toplam 7 bin 200 ‘c’ plakalı servis var. Bin 490 da ‘S’ plakalı var. Bu rakam 6 milyonluk bir kentin ihtiyacını karşılayabilecek bir rakam değil" dedi. Yılmaz, servis ücretlerinin artmasının da bir sorun olduğunu belirterek, "Velilerden aldıkları tepkiler doğrultusunda, neredeyse okul fiyatlarına denk servis fiyatlarının ortaya çıkmasından dolayı özel eğitim kurumları servis aracı yatırımına girmek zorunda kalıyor" dedi. Yılmaz, servis sorununun çözümü için önerilerini şöyle sıraladı: Geçici olarak ‘S’ plakalı araçların hizmete alınması Servis ücretlerinin kontrol altına alınması Servis araçlarının sayısının artırılması Eğitim kurumlarının servis yatırımcılığı yapmasının önüne geçilmesi Halil İbrahim Yılmaz , "Bu sorunu hep birlikte çözmek zorundayız. Öğrencilerimizin servisle ilgili sıkıntılarını ortadan kaldırmalıyız" dedi. Halil İbrahim Yılmaz 'ın açıklamaları, servis sorununun Ankara'da önemli bir sorun olduğunu ve çözüm için ortak bir çalışma yapılması gerektiğini gösteriyor.
Halil İbrahim Yılmaz , servis araçlarının sayısının yetersiz olduğunu, ücretlerinin yüksek olduğunu ve eğitim kurumlarının servis yatırımcılığı yapmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, geçici olarak ‘S’ plakalı araçların hizmete alınmasını ve servis ücretlerinin kontrol altına alınmasını önerdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz , Ankara'da servis araçlarının sayısının yetersiz olmasından dolayı öğrencilerin ve velilerin mağdur olduğunu belirterek, çözüm önerilerini açıkladı.

Yılmaz, Ankara'da 1 milyon öğrencinin servis kullandığını belirterek, "Ankara'ya özel 400 bine yakın da emekçi servis kullanıyor. Yani bir buçuk milyon kişinin servis kullandığı bir kent. Toplam 7 bin 200 ‘c’ plakalı servis var. Bin 490 da ‘S’ plakalı var. Bu rakam 6 milyonluk bir kentin ihtiyacını karşılayabilecek bir rakam değil" dedi.

Yılmaz, servis ücretlerinin artmasının da bir sorun olduğunu belirterek, "Velilerden aldıkları tepkiler doğrultusunda, neredeyse okul fiyatlarına denk servis fiyatlarının ortaya çıkmasından dolayı özel eğitim kurumları servis aracı yatırımına girmek zorunda kalıyor" dedi.

Yılmaz, servis sorununun çözümü için önerilerini şöyle sıraladı:

  • Geçici olarak ‘S’ plakalı araçların hizmete alınması
  • Servis ücretlerinin kontrol altına alınması
  • Servis araçlarının sayısının artırılması
  • Eğitim kurumlarının servis yatırımcılığı yapmasının önüne geçilmesi

Halil İbrahim Yılmaz , "Bu sorunu hep birlikte çözmek zorundayız. Öğrencilerimizin servisle ilgili sıkıntılarını ortadan kaldırmalıyız" dedi.

Halil İbrahim Yılmaz 'ın açıklamaları, servis sorununun Ankara'da önemli bir sorun olduğunu ve çözüm için ortak bir çalışma yapılması gerektiğini gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.