,, ,

Gülümse Çocuk Ti̇yatrosu İlk Gösteri̇mi̇ni̇ Yaptı

Kültür-Sanat 20.03.2022 - 17:45, Güncelleme: 20.03.2022 - 17:45 13191+ kez okundu.
 

Gülümse Çocuk Ti̇yatrosu İlk Gösteri̇mi̇ni̇ Yaptı

İzmit Belediyesi Gülümse Çocuk Tiyatrosu, 20-27 Mart Tiyatro Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ isimli çocuk oyunu ile ilk gösterimini yaptı.
İzmit Belediyesi Gülümse Çocuk Tiyatrosu, 20-27 Mart Tiyatro Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ isimli çocuk oyunu ile ilk gösterimini yaptı.  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde İzmit Sanat Akademisi bünyesinde kurulan Gülümse Çocuk Tiyatrosu, ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ adlı çocuk oyunu ile ilk kez sahneye çıktı. Oyun, Sanat Akademisi Eğitim Sahnesi’nde ilk defa izleyici ile buluştu.  20-27 Mart Tiyatro Haftası kapsamında prömiyerini yapılan ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ çocuk oyununun yönetmenliğini Burhan Akçin üstlendi. Mimi ve Cici karakterlerinin hem eğlenceli hem de öğretici hikâyesinin anlatıldığı oyun seyircilerden büyük alkış aldı.  “İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ BİNALAR TEK BAŞINA HİÇBİR ANLAM İFADE ETMİYOR”  İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, “İçinde bulunduğumuz binalar tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Belki belediyecilik birçok konuda farklı hizmetler içeriyor fakat bu tarafı çok daha keyifli. Bu gözlerdeki ışıltıyı görmek çok güzel. Başkanımızın bu anlamda çok güzel bir dünya görüşü var: Binaların içini yaşatabilmek. Emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.  “100 YILDAN UZUN BİR ZAMANDIR BELEDİYE KİMLİĞİ TAŞIYAN İZMİT BELEDİYESİ’NİN ARTIK BİR ÇOCUK TİYATROSU VAR”  Yönetmen Burhan Akçin ise:  “Bugün 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü. Fakat bugün bundan daha önemli bir şey var. 100 yıldan uzun bir zamandır belediye kimliği taşıyan İzmit Belediyesi’nin artık bir çocuk tiyatrosu var. Bu küçücük yer, bu mahallenin çiçeği. Bu kentin, Anadolu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’nin yepyeni bir çiçeği. Bu çiçeğin yaşaması size bağlı. Bu binada 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne kadar etkinliklerimiz olacak. Bu binayı lütfen yalnız bırakmayın.  Fatma Kaplan Hürriyet, sizlere saygılarını ve selamlarını sunuyor. Ben gönüllü olarak kendisine kurumumla, ailemle ve şahsımla destek veriyorum. Çünkü güzel şeyler düşünüyor. Her güzel şey düşünen bütün belediye başkanlarına kapımız açıktır. Yeter ki Kocaeli onca hengamenin arasında şu küçücük etkinliklere de kucak açsın ve her yerde bu etkinlikler olsun.  “DÜNYA DURDUKÇA GÜLÜMSE ÇOCUK TİYATROSU BU KENTE HİZMET EDECEKTİR”  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; küçük hanımlar, küçük beyler, çok değerlisiniz. Ne kadar güzel söylemiş. Gülümse Çocuk Tiyatrosu ümit ediyorum ki ilelebet yaşayacaktır.  Dünya durdukça Gülümse Çocuk Tiyatrosu bu kente hizmet edecektir. Kalıcı bir eser olarak kalacaktır. Tarihe not düşüyoruz. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’nde Gülümse Çocuk Tiyatrosu da kurulmuş oldu.” şeklinde konuştu.   
İzmit Belediyesi Gülümse Çocuk Tiyatrosu, 20-27 Mart Tiyatro Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ isimli çocuk oyunu ile ilk gösterimini yaptı.

İzmit Belediyesi Gülümse Çocuk Tiyatrosu, 20-27 Mart Tiyatro Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ isimli çocuk oyunu ile ilk gösterimini yaptı. 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde İzmit Sanat Akademisi bünyesinde kurulan Gülümse Çocuk Tiyatrosu, ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ adlı çocuk oyunu ile ilk kez sahneye çıktı. Oyun, Sanat Akademisi Eğitim Sahnesi’nde ilk defa izleyici ile buluştu. 

20-27 Mart Tiyatro Haftası kapsamında prömiyerini yapılan ‘Örgü Sultan, Buzul Prens ve Küsküs Araba’ çocuk oyununun yönetmenliğini Burhan Akçin üstlendi. Mimi ve Cici karakterlerinin hem eğlenceli hem de öğretici hikâyesinin anlatıldığı oyun seyircilerden büyük alkış aldı. 

“İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ BİNALAR TEK BAŞINA HİÇBİR ANLAM İFADE ETMİYOR” 

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, “İçinde bulunduğumuz binalar tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Belki belediyecilik birçok konuda farklı hizmetler içeriyor fakat bu tarafı çok daha keyifli. Bu gözlerdeki ışıltıyı görmek çok güzel. Başkanımızın bu anlamda çok güzel bir dünya görüşü var: Binaların içini yaşatabilmek. Emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

“100 YILDAN UZUN BİR ZAMANDIR BELEDİYE KİMLİĞİ TAŞIYAN İZMİT BELEDİYESİ’NİN ARTIK BİR ÇOCUK TİYATROSU VAR” 

Yönetmen Burhan Akçin ise: 

“Bugün 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü. Fakat bugün bundan daha önemli bir şey var. 100 yıldan uzun bir zamandır belediye kimliği taşıyan İzmit Belediyesi’nin artık bir çocuk tiyatrosu var. Bu küçücük yer, bu mahallenin çiçeği. Bu kentin, Anadolu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’nin yepyeni bir çiçeği. Bu çiçeğin yaşaması size bağlı. Bu binada 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne kadar etkinliklerimiz olacak. Bu binayı lütfen yalnız bırakmayın. 

Fatma Kaplan Hürriyet, sizlere saygılarını ve selamlarını sunuyor. Ben gönüllü olarak kendisine kurumumla, ailemle ve şahsımla destek veriyorum. Çünkü güzel şeyler düşünüyor. Her güzel şey düşünen bütün belediye başkanlarına kapımız açıktır. Yeter ki Kocaeli onca hengamenin arasında şu küçücük etkinliklere de kucak açsın ve her yerde bu etkinlikler olsun. 

“DÜNYA DURDUKÇA GÜLÜMSE ÇOCUK TİYATROSU BU KENTE HİZMET EDECEKTİR” 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; küçük hanımlar, küçük beyler, çok değerlisiniz. Ne kadar güzel söylemiş. Gülümse Çocuk Tiyatrosu ümit ediyorum ki ilelebet yaşayacaktır.  Dünya durdukça Gülümse Çocuk Tiyatrosu bu kente hizmet edecektir. Kalıcı bir eser olarak kalacaktır. Tarihe not düşüyoruz. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’nde Gülümse Çocuk Tiyatrosu da kurulmuş oldu.” şeklinde konuştu. 

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.