,, ,

Gül Suyu Nasıl Yapılır?

Gündem 19.09.2023 - 12:55, Güncelleme: 19.09.2023 - 12:55 2499+ kez okundu.
 

Gül Suyu Nasıl Yapılır?

Gül Suyu Nasıl Yapılır?
Gül suyu doğal ve güzel kokulu bir tonik veya makyaj temizleme suyu olarak kullanılan popüler bir cilt bakım ürünüdür. Gül suyu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: Taze gül yaprakları (kimyasal ilaç kullanılmamış, organik gül tercih edin) Saf su Tencere veya kazan Cam kase Temiz bez veya tülbent Cam şişe (hava almayan bir kapaklı) Adımlar: Gül Yapraklarını Hazırlayın: Taze gül yapraklarını iyice yıkayın ve temizleyin. Mümkünse organik gül kullanın. Su ve Gül Yapraklarını Kaynatın: Tencereye veya kazana gül yapraklarını yerleştirin ve üzerine su ekleyin. Gül yapraklarının tamamen suyla kaplanması önemlidir. Yapraklar suya batıncaya kadar orta ateşte kaynatın. Kısık Ateşte Demleyin: Kaynama noktasına geldiğinde, ateşi kısın ve gül yapraklarının suya rengini ve özlerini vermesi için yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte demleyin. Süzelim: Tencereyi ateşten alın ve gül yapraklarını suyun içinden çıkarın. Sadece temiz suya ihtiyacınız var. Soğutun ve Süzün: Su, oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Ardından gül suyunu süzmek için cam bir kaseye dökün. Süzme işlemi için bir bez veya tülbent kullanabilirsiniz. Cam Şişeye Aktarın: Süzülen gül suyunu temiz bir cam şişeye dökün. Şişeyi hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Saklama: Gül suyunu buzdolabında saklayarak tazeliğini ve dayanıklılığını artırabilirsiniz. Yaklaşık 1-2 hafta içinde tüketmeniz önerilir. Artık ev yapımı gül suyunuzu cilt bakımınızda tonik olarak kullanabilir veya makyaj temizleme suyu olarak kullanabilirsiniz. Gül suyu, cildi tazelemek, nemlendirmek ve canlandırmak için yaygın olarak kullanılan doğal bir üründür.
Gül Suyu Nasıl Yapılır?

Gül suyu doğal ve güzel kokulu bir tonik veya makyaj temizleme suyu olarak kullanılan popüler bir cilt bakım ürünüdür. Gül suyu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Malzemeler:

  • Taze gül yaprakları (kimyasal ilaç kullanılmamış, organik gül tercih edin)
  • Saf su
  • Tencere veya kazan
  • Cam kase
  • Temiz bez veya tülbent
  • Cam şişe (hava almayan bir kapaklı)

Adımlar:

  1. Gül Yapraklarını Hazırlayın:

    • Taze gül yapraklarını iyice yıkayın ve temizleyin. Mümkünse organik gül kullanın.
  2. Su ve Gül Yapraklarını Kaynatın:

    • Tencereye veya kazana gül yapraklarını yerleştirin ve üzerine su ekleyin. Gül yapraklarının tamamen suyla kaplanması önemlidir.
    • Yapraklar suya batıncaya kadar orta ateşte kaynatın.
  3. Kısık Ateşte Demleyin:

    • Kaynama noktasına geldiğinde, ateşi kısın ve gül yapraklarının suya rengini ve özlerini vermesi için yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
  4. Süzelim:

    • Tencereyi ateşten alın ve gül yapraklarını suyun içinden çıkarın. Sadece temiz suya ihtiyacınız var.
  5. Soğutun ve Süzün:

    • Su, oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Ardından gül suyunu süzmek için cam bir kaseye dökün. Süzme işlemi için bir bez veya tülbent kullanabilirsiniz.
  6. Cam Şişeye Aktarın:

    • Süzülen gül suyunu temiz bir cam şişeye dökün. Şişeyi hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
  7. Saklama:

    • Gül suyunu buzdolabında saklayarak tazeliğini ve dayanıklılığını artırabilirsiniz. Yaklaşık 1-2 hafta içinde tüketmeniz önerilir.

Artık ev yapımı gül suyunuzu cilt bakımınızda tonik olarak kullanabilir veya makyaj temizleme suyu olarak kullanabilirsiniz. Gül suyu, cildi tazelemek, nemlendirmek ve canlandırmak için yaygın olarak kullanılan doğal bir üründür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.