,, ,

Gül Kozacıoğlu Kimdir ?

Kimdir 03.11.2022 - 11:44, Güncelleme: 03.11.2022 - 11:47 5119+ kez okundu.
 

Gül Kozacıoğlu Kimdir ?

Gül Kozacıoğlu Kimdir ?
Gül Kozacıoğlu 1976’da Ankara’da doğdu, Danimarka’nın Kopenhag kentinde büyüdü. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden lisans derecesine sahip. Daha sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Tasarım Felsefesi alanında Estetik ve Eleştiri, Mimari Metinlerin Yorumlanması eğitimi gördü.   Gül Kozacıoğlu , enstalasyonlarında ve performanslarında video, teknoloji, müzik ve şiir kullanan bir fotoğrafçı. Zaman ve mekân kavramlarını aşma çabasının damgasını vurduğu eserleri kriz, sansür, savaş ve göç gibi toplumsal içerikli konuları ele alırken bile düşsel bir dille hayata geçiriyor.   Kozacıoğlu’nun Diğer Çalışmaları:  “SANS TRANSLATION”; enstalasyon, neon ve ses: Galeri Baraz, 2019 “STARDUST”; enstalasyon, performans, etkileşim, video, katılımcı izleyici; St. Helena Şapeli, İstanbul, 2017. “SPACETIME”; fotoğraf, ses, yazı; Eklisia, Gümüşlük, 2015. “CABARET MUSE ME”; performans, enstalasyon, katılımcı seyirci & internet; Depo, İstanbul ve Center for Performance Research & Splatterpool, PTOT FILM, NY, 2010. “SMS LOVE”; performans, etkileşim, katılımcı izleyici ve bilişim teknolojisi; YAMA/Marmara Pera, İstanbul ve DIVA, Kopenhag, 2008/09. “JEG KAN IKKE HØRE DIG”; Selda Asal ve Odin Teatret ile medya enstalasyonu, Holstebro, 2006. “CELEB-RATION”; fotoğraf, video ve katılımcı seyirci performansı; Bilsar - 1, Cezayir & LUCCA, İstanbul, 2006. “ICE ICE BABY”; fotoğraf, enstalasyon ve performans; Apartman Projesi, İstanbul, 2005. “PLANESCRASHES”; fotoğraf, enstalasyon ve performans; Dulcinea, İstanbul, 2001.
Gül Kozacıoğlu Kimdir ?

Gül Kozacıoğlu 1976’da Ankara’da doğdu, Danimarka’nın Kopenhag kentinde büyüdü. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden lisans derecesine sahip. Daha sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Tasarım Felsefesi alanında Estetik ve Eleştiri, Mimari Metinlerin Yorumlanması eğitimi gördü.

 

Gül Kozacıoğlu , enstalasyonlarında ve performanslarında video, teknoloji, müzik ve şiir kullanan bir fotoğrafçı. Zaman ve mekân kavramlarını aşma çabasının damgasını vurduğu eserleri kriz, sansür, savaş ve göç gibi toplumsal içerikli konuları ele alırken bile düşsel bir dille hayata geçiriyor.

 

Kozacıoğlu’nun Diğer Çalışmaları: 

  • “SANS TRANSLATION”; enstalasyon, neon ve ses: Galeri Baraz, 2019
  • “STARDUST”; enstalasyon, performans, etkileşim, video, katılımcı izleyici; St. Helena Şapeli, İstanbul, 2017.
  • “SPACETIME”; fotoğraf, ses, yazı; Eklisia, Gümüşlük, 2015.
  • “CABARET MUSE ME”; performans, enstalasyon, katılımcı seyirci & internet; Depo, İstanbul ve Center for Performance Research & Splatterpool, PTOT FILM, NY, 2010.
  • “SMS LOVE”; performans, etkileşim, katılımcı izleyici ve bilişim teknolojisi; YAMA/Marmara Pera, İstanbul ve DIVA, Kopenhag, 2008/09.
  • “JEG KAN IKKE HØRE DIG”; Selda Asal ve Odin Teatret ile medya enstalasyonu, Holstebro, 2006.
  • “CELEB-RATION”; fotoğraf, video ve katılımcı seyirci performansı; Bilsar - 1, Cezayir & LUCCA, İstanbul, 2006.
  • “ICE ICE BABY”; fotoğraf, enstalasyon ve performans; Apartman Projesi, İstanbul, 2005.
  • “PLANESCRASHES”; fotoğraf, enstalasyon ve performans; Dulcinea, İstanbul, 2001.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.