,, ,

Gül Esin'in İzinde: Kadın Muhtar Adaylarına Eğitim

Gündem 22.12.2023 - 11:46, Güncelleme: 22.12.2023 - 11:46 3153+ kez okundu.
 

Gül Esin'in İzinde: Kadın Muhtar Adaylarına Eğitim

Gül Esin Kadın Muhtarlar Akademisi, İzmir’de başladı. Akademi, kadınların yerel seçimlerde muhtar adayı olmasını hedefliyor.
“GÜL ESİN KADIN MUHTARLAR AKADEMİSİ” 13 ARALIK’TA İZMİR’DEN BAŞLADI!   Ege Kadın Buluşması Platformu ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı iş birliğinde, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan Gül Esin ’in açtığı öncü yolda yeni kadın muhtarların seçilmesine katkıda bulunmak amacıyla “Gül Esin Kadın Muhtarlar Akademisi” açıldı.    13 Aralık tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Tarihi Havagazi Fabrikası’nda gerçekleşen eğitime, İzmir’in 30 ilçesinin 20’sinden toplam 152 kadın muhtar adayı katıldı.   İzmir’in toplam 1293 mahallesi var, kadın muhtar sayısı sadece 123! İzmir’in kadın muhtar oranı yalnızca %9,5! 2024 yerel seçimlerine giderken İzmir’in 3 ilçesinde bir tane bile kadın muhtar bulunmuyor. Kadın muhtarı olmayan bu ilçeler; Foça, Beydağ ve Kiraz. Bu eğitime mevcutta kadın muhtarı olmayan Foça'dan ise 9 aday katıldı. 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Ege Bölgesi’nin tüm illerinde düzenlenecek olan bu eğitimlere 26 Aralık’ta Aydın, 27 Aralık’ta Manisa ve 28 Aralık’ta Uşak ile devam edeceğiz. Eğitime katılmak isteyen kadınlar bizlere sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler. Biz yerelin tüm kademelerinde kadınların eşit temsil edilmesi ve kararlara eşit katılması için çalışıyoruz. Kadınlar olarak her zaman güçlü olmamız lazım. El ele verirsek çok daha güçlü oluruz. Her şey kadınların siyasette ve gündelik hayatın tüm alanlarında güçlenmesi için…   Unutmayalım; Eşit temsil ve eşit katılım muhtarlıklardan başlar! Mahalllede eşitlik, adalet, demokrasi ve kapsayıcılık için daha çok kadın muhtar! Değişimin ve dönüşümün bir parçası da sen ol!: 2024 yerel seçimlerinde kadınlara muhtarlık kurumlarında “1 Kapı Da Sen Aç!”  
Gül Esin Kadın Muhtarlar Akademisi, İzmir’de başladı. Akademi, kadınların yerel seçimlerde muhtar adayı olmasını hedefliyor.

“GÜL ESİN KADIN MUHTARLAR AKADEMİSİ” 13 ARALIK’TA İZMİR’DEN BAŞLADI!

 

Ege Kadın Buluşması Platformu ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı iş birliğinde, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan Gül Esin ’in açtığı öncü yolda yeni kadın muhtarların seçilmesine katkıda bulunmak amacıyla “ Gül Esin Kadın Muhtarlar Akademisi” açıldı. 

 

13 Aralık tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Tarihi Havagazi Fabrikası’nda gerçekleşen eğitime, İzmir’in 30 ilçesinin 20’sinden toplam 152 kadın muhtar adayı katıldı.

 

İzmir’in toplam 1293 mahallesi var, kadın muhtar sayısı sadece 123! İzmir’in kadın muhtar oranı yalnızca %9,5! 2024 yerel seçimlerine giderken İzmir’in 3 ilçesinde bir tane bile kadın muhtar bulunmuyor. Kadın muhtarı olmayan bu ilçeler; Foça, Beydağ ve Kiraz. Bu eğitime mevcutta kadın muhtarı olmayan Foça'dan ise 9 aday katıldı.

2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olmak isteyen tüm kadınlar eğitimlerimize katılabilirler. Ege Bölgesi’nin tüm illerinde düzenlenecek olan bu eğitimlere 26 Aralık’ta Aydın, 27 Aralık’ta Manisa ve 28 Aralık’ta Uşak ile devam edeceğiz. Eğitime katılmak isteyen kadınlar bizlere sosyal medya hesaplarımız üzerinden ulaşabilirler.

Biz yerelin tüm kademelerinde kadınların eşit temsil edilmesi ve kararlara eşit katılması için çalışıyoruz. Kadınlar olarak her zaman güçlü olmamız lazım. El ele verirsek çok daha güçlü oluruz. Her şey kadınların siyasette ve gündelik hayatın tüm alanlarında güçlenmesi için…

 

Unutmayalım;

  • Eşit temsil ve eşit katılım muhtarlıklardan başlar!
  • Mahalllede eşitlik, adalet, demokrasi ve kapsayıcılık için daha çok kadın muhtar!
  • Değişimin ve dönüşümün bir parçası da sen ol!: 2024 yerel seçimlerinde kadınlara muhtarlık kurumlarında “1 Kapı Da Sen Aç!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.