,, ,

Google, Nüzhet Gökdoğan'ın 113. Doğum Günü Doodle'ı ile Onurlandırıyor

Gündem 14.08.2023 - 09:06, Güncelleme: 14.08.2023 - 09:06 3496+ kez okundu.
 

Google, Nüzhet Gökdoğan'ın 113. Doğum Günü Doodle'ı ile Onurlandırıyor

Google, Türkiye’nin ilk kadın gökbilimcisi ve dekanı Nüzhet Gökdoğan’ın doğum gününü Doodle ile kutluyor. Gökdoğan, astronomi alanında öncü bir isimdi.
Google Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın üniversite dekanı Nüzhet Gökdoğan 'ın 113. doğum gününü kutlamak için bugün ana sayfasında bir Doodle yayınladı. Nüzhet Gökdoğan , 14 Ağustos 1910'da İstanbul'da doğdu. 1936 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1940 yılında aynı üniversitede asistan olarak çalışmaya başladı ve 1944 yılında doçent oldu. 1950 yılında profesör oldu ve 1965 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde dekan oldu. Nüzhet Gökdoğan , Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın üniversite dekanıydı. Türkiye'nin astronomi alanındaki gelişimine önemli katkılarda bulundu. Türkiye'de ilk astronomi derslerini verdi ve Türkiye'nin ilk astronomi dergisini kurdu. Nüzhet Gökdoğan , 1989 yılında hayatını kaybetti. 89 yaşındaydı. Googl e'ın Doodle 'ı, Nüzhet Gökdoğan 'ın bir fotoğrafını ve "Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın üniversite dekanı Nüzhet Gökdoğan'ı anıyoruz" yazısını içeriyor.
Google, Türkiye’nin ilk kadın gökbilimcisi ve dekanı Nüzhet Gökdoğan’ın doğum gününü Doodle ile kutluyor. Gökdoğan, astronomi alanında öncü bir isimdi.

Google Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın üniversite dekanı Nüzhet Gökdoğan 'ın 113. doğum gününü kutlamak için bugün ana sayfasında bir Doodle yayınladı.

Nüzhet Gökdoğan , 14 Ağustos 1910'da İstanbul'da doğdu. 1936 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1940 yılında aynı üniversitede asistan olarak çalışmaya başladı ve 1944 yılında doçent oldu. 1950 yılında profesör oldu ve 1965 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde dekan oldu.

Nüzhet Gökdoğan , Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın üniversite dekanıydı. Türkiye'nin astronomi alanındaki gelişimine önemli katkılarda bulundu. Türkiye'de ilk astronomi derslerini verdi ve Türkiye'nin ilk astronomi dergisini kurdu.

Nüzhet Gökdoğan , 1989 yılında hayatını kaybetti. 89 yaşındaydı.

Googl e'ın Doodle 'ı, Nüzhet Gökdoğan 'ın bir fotoğrafını ve "Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın üniversite dekanı Nüzhet Gökdoğan'ı anıyoruz" yazısını içeriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.