,, ,

Gölbaşı Belediyesi ve Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Mogan Parkı’nda Çevre Bilinci Etkinliği Düzenledi

Gündem 17.04.2024 - 14:52, Güncelleme: 17.04.2024 - 14:52 3700 kez okundu.
 

Gölbaşı Belediyesi ve Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Mogan Parkı’nda Çevre Bilinci Etkinliği Düzenledi

Gölbaşı Belediyesi ve Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Mogan Parkı’nda çevre bilinci ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmak için bir etkinlik düzenledi. ‘İklim elçileri olmaya geldik’ sloganıyla çocuklar, çevre temizliği ve sürdürülebilir yaşam konularında pankartlar taşıdı.
Gölbaşı Belediyesi işbirliğiyle Nesibe Aydın Eğitim Kurumları öğrencileri Mogan Parkı ’nda iklim değişikliği , çevre temizliği gibi konulara dikkat çekmek için Gölbaşı Mogan Parkı’nda etkinlik düzenledi.   Etkinlik boyunca öğrenciler ‘İklim elçileri olmaya geldik’ sloganları atarken, ellerinde ‘Yaşam suyla büyür’, ‘At çöpünü geri dönüşüme kullanabilirsin yine’, ‘Dünya yardım bekliyor’, ‘Yaşam toprakla başlar’ pankartları taşıdı. Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de etkinlikte çocukları, belediyenin temizlik alanındaki görevleri ve Mogan ile Eymir göllerinde yapılan temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi. Mogan Gölü’nün bakanlık tarafından özel koruma alanı ilan edildiğini belirten ekipler, gölün yüzey temizliğinin Gölbaşı Belediyesi tarafından yapıldığı, endemik türlere ev sahipliği yapan ve yabani hayvanların göç yolunda olan gölde 2 tekne ve personellerle sürekli temizlik yapıldığını aktardı. Çocuklara yapılan açıklamada gölün kirlenmesinde insan etkisine vurgu yapıldı. Program sonunda çocuklar, ilçede ve gölde yapılan temizlik çalışmalarıyla ilgili merak ettiği soruları yöneltti. “Bilinçli nesil güzel bir gelecek demektir” Öğrencilerde çevre bilincinin oluşmasının önemine dikkat çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Belediye olarak daha temiz daha sağlıklı bir Gölbaşı için ekiplerimiz sahada çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Biz çalışmalarımızı sürdürürken, geleceğimiz olan evlatlarımıza da çevre bilinci aşılamak için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Çünkü bugün aldıkları eğitim gelecekte daha bilinçli nesillerin yetişmesini sağlayacak. Bilinçli nesil güzel bir gelecek demektir. Öğrencilerimizin taşıdığı pankartlarda da bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını gördük. Biz de doğal güzellikleriyle, yeşiliyle mavisiyle Ankara’nın göz bebeği olan Gölbaşımızı gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.  
Gölbaşı Belediyesi ve Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Mogan Parkı’nda çevre bilinci ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmak için bir etkinlik düzenledi. ‘İklim elçileri olmaya geldik’ sloganıyla çocuklar, çevre temizliği ve sürdürülebilir yaşam konularında pankartlar taşıdı.

Gölbaşı Belediyesi işbirliğiyle Nesibe Aydın Eğitim Kurumları öğrencileri Mogan Parkı ’nda iklim değişikliği , çevre temizliği gibi konulara dikkat çekmek için Gölbaşı Mogan Parkı’nda etkinlik düzenledi. 

 Etkinlik boyunca öğrenciler ‘İklim elçileri olmaya geldik’ sloganları atarken, ellerinde ‘Yaşam suyla büyür’, ‘At çöpünü geri dönüşüme kullanabilirsin yine’, ‘Dünya yardım bekliyor’, ‘Yaşam toprakla başlar’ pankartları taşıdı.

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de etkinlikte çocukları, belediyenin temizlik alanındaki görevleri ve Mogan ile Eymir göllerinde yapılan temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi.

Mogan Gölü’nün bakanlık tarafından özel koruma alanı ilan edildiğini belirten ekipler, gölün yüzey temizliğinin Gölbaşı Belediyesi tarafından yapıldığı, endemik türlere ev sahipliği yapan ve yabani hayvanların göç yolunda olan gölde 2 tekne ve personellerle sürekli temizlik yapıldığını aktardı.

Çocuklara yapılan açıklamada gölün kirlenmesinde insan etkisine vurgu yapıldı. Program sonunda çocuklar, ilçede ve gölde yapılan temizlik çalışmalarıyla ilgili merak ettiği soruları yöneltti.

“Bilinçli nesil güzel bir gelecek demektir”

Öğrencilerde çevre bilincinin oluşmasının önemine dikkat çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Belediye olarak daha temiz daha sağlıklı bir Gölbaşı için ekiplerimiz sahada çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Biz çalışmalarımızı sürdürürken, geleceğimiz olan evlatlarımıza da çevre bilinci aşılamak için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Çünkü bugün aldıkları eğitim gelecekte daha bilinçli nesillerin yetişmesini sağlayacak. Bilinçli nesil güzel bir gelecek demektir. Öğrencilerimizin taşıdığı pankartlarda da bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını gördük. Biz de doğal güzellikleriyle, yeşiliyle mavisiyle Ankara’nın göz bebeği olan Gölbaşımızı gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.