,, ,

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Oldu

Gündem 10.08.2023 - 11:06, Güncelleme: 10.08.2023 - 11:08 3600+ kez okundu.
 

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Oldu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 57 ile vali ataması yaptı. Atama kararına göre, üç yıldır Giresun'da görev yapan Vali Enver Ünlü, Manisa Valisi olarak atandı. Ünlü'nün yerine ise İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti getirildi. Yeni Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti , 1973 yılında Ordu'nun Korgan ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Ordu'da, lise eğitimini ise Giresun Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, Kaymakamlık mesleğine başladı. Mehmet Fatih Serdengeçti , kariyeri boyunca Ordu, Kütahya, Elazığ, Sivas, Samsun, Amasya gibi illerde Kaymakam olarak görev yaptı. 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne Daire Başkanı olarak atanan Serdengeçti, daha sonra Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak çalıştı. 2020 yılında ise Personel Genel Müdürü olarak atandı. Serdengeçti, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır. Serdengeçti'nin Giresun Valiliği görevine başlaması bekleniyor.Başlık: Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Oldu
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 57 ile vali ataması yaptı. Atama kararına göre, üç yıldır Giresun'da görev yapan Vali Enver Ünlü, Manisa Valisi olarak atandı. Ünlü'nün yerine ise İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti getirildi.

Yeni Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti , 1973 yılında Ordu'nun Korgan ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Ordu'da, lise eğitimini ise Giresun Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, Kaymakamlık mesleğine başladı.

Mehmet Fatih Serdengeçti , kariyeri boyunca Ordu, Kütahya, Elazığ, Sivas, Samsun, Amasya gibi illerde Kaymakam olarak görev yaptı. 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne Daire Başkanı olarak atanan Serdengeçti, daha sonra Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak çalıştı. 2020 yılında ise Personel Genel Müdürü olarak atandı.

Serdengeçti, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Serdengeçti'nin Giresun Valiliği görevine başlaması bekleniyor.Başlık: Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.