,, ,

Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar"da Rüyaların Derin Sırları

Kitap 18.10.2023 - 09:18, Güncelleme: 18.10.2023 - 09:25 15399+ kez okundu.
 

Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar"da Rüyaların Derin Sırları

Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar” kitabı, rüyaların tarihsel, kültürel ve bilimsel yönlerini anlatıyor. Kitap, rüyaların insan hayatına ve tarihe nasıl yön verdiğini örneklerle gösteriyor.
Akademik yazar Sabiha Sefer Ünal 'ın yeni kitabı "Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar", rüyaların derin sırlarını, tarih boyunca nasıl yorumlandığını ve insan hayatındaki etkilerini ortaya koyuyor. Kitap, rüyaların fizyolojik, psikolojik ve manevi yönlerini inceliyor. Rüyaların tahminlere konu olma ve ilham kaynağı olma özelliklerini, Doğu ve Batı'nın farklı yaklaşımlarıyla ele alıyor. Ünal, kitabında tarihin tozlu sayfalarından günümüze uzanan, tarihi figürlerin ve bilgelerin en derin rüya deneyimlerini ışığa kavuşturuyor. Fatih Sultan Mehmet'in rüyasından Atatürk'ün son rüyasına; Evliya Çelebi'nin ilham dolu rüyalarından Bediüzzaman ve Ebu Said'in manevi rüyalarına kadar, tarihin önemli dönemeçlerine ortak oluyor ve rüyaların sadece uykuda değil, tarihin akışında da ne kadar güçlü bir yer tuttuğunu gösteriyor. Modern bilimin rüya üzerindeki araştırmalarına dair bulguların yanı sıra, rüyanın zaman kavramı üzerindeki etkileri de derinlemesine ele alınıyor.
Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar” kitabı, rüyaların tarihsel, kültürel ve bilimsel yönlerini anlatıyor. Kitap, rüyaların insan hayatına ve tarihe nasıl yön verdiğini örneklerle gösteriyor.

Akademik yazar Sabiha Sefer Ünal 'ın yeni kitabı "Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar", rüyaların derin sırlarını, tarih boyunca nasıl yorumlandığını ve insan hayatındaki etkilerini ortaya koyuyor.

Kitap, rüyaların fizyolojik, psikolojik ve manevi yönlerini inceliyor. Rüyaların tahminlere konu olma ve ilham kaynağı olma özelliklerini, Doğu ve Batı'nın farklı yaklaşımlarıyla ele alıyor.

Ünal, kitabında tarihin tozlu sayfalarından günümüze uzanan, tarihi figürlerin ve bilgelerin en derin rüya deneyimlerini ışığa kavuşturuyor. Fatih Sultan Mehmet'in rüyasından Atatürk'ün son rüyasına; Evliya Çelebi'nin ilham dolu rüyalarından Bediüzzaman ve Ebu Said'in manevi rüyalarına kadar, tarihin önemli dönemeçlerine ortak oluyor ve rüyaların sadece uykuda değil, tarihin akışında da ne kadar güçlü bir yer tuttuğunu gösteriyor.

Modern bilimin rüya üzerindeki araştırmalarına dair bulguların yanı sıra, rüyanın zaman kavramı üzerindeki etkileri de derinlemesine ele alınıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.