,, ,

Gaziantep Yöresinden Antep Fıstıklı Bademli Pilav

Yemek 14.06.2023 - 11:54, Güncelleme: 14.06.2023 - 11:55 8739+ kez okundu.
 

Gaziantep Yöresinden Antep Fıstıklı Bademli Pilav

Gaziantep Yöresinden Antep Fıstıklı Bademli Pilav
Gaziantep tarihi zenginliği ve coğrafi konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Gaziantep , yemeklerinin çeşitliliği ile Türk Mutfak Geleneğini reklendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koymaktadır. Tarih boyuna havasını, suyunu ve toprağını sevip, burayı yurt edinen insanların farklı diller, dinler ve etnik kökenlere sahip olsalar da ortak bir damak tadında buluşarak ve günümüzün zengin Gaziantep Mutfak Kültürü’nün ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bugün Köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat ’ın Gaziantepe Özgü Antep Fıstıklı ve Bademli Pilav tarifine yer vereceğiz. Malzemeler: -1/2 kg kuşbaşı kuzu eti - 4 çorba kaşığı sadeyağ -1 su bardağı badem -1/2 demet maydanoz -2 su bardağı pirinç (1/2 saat ıslatılmış) - 1 tatlı kaşığı yenibahar - 1 tatlı kaşığı karabiber -Tuz Yapılışı: Eti tereyağı ile ateşe koyunuz. Kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz. Üzerine 4 su bardağı sıcak su koyarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Tuzunu serperek 5 dakika daha pişiriniz. Sıcak kalacak şekilde bekletiniz. Bademleri ve İç Antep fıstıklarını sıcak su içerisinde 10 dakika bekletiniz. Kabuklarını parmaklarınızla arasından sıyırarak soyunuz. Sonrasında yağsız bir tavada pembeleşinceye kadar kavurunuz. Maydanozu incecik kıyınız. Et suyuna su ilave ederek 3 su bardağını tamamlayınız. Bir pilav tenceresi içerisinde kaynatınız. Pirincini yıkayarak süzünüz. Kaynar olan et suyuna salınız. Tuzunu kontrol edip kapağını örterek kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriniz. Ateşten alınız. Pilav pişince haşlanan et, badem, maydanoz ve baharatlarla dikkatlice harmanlayınız. Yarım saat demlendiriniz.
Gaziantep Yöresinden Antep Fıstıklı Bademli Pilav

Gaziantep tarihi zenginliği ve coğrafi konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Gaziantep , yemeklerinin çeşitliliği ile Türk Mutfak Geleneğini reklendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koymaktadır. Tarih boyuna havasını, suyunu ve toprağını sevip, burayı yurt edinen insanların farklı diller, dinler ve etnik kökenlere sahip olsalar da ortak bir damak tadında buluşarak ve günümüzün zengin Gaziantep Mutfak Kültürü’nün ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bugün Köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat ’ın Gaziantepe Özgü Antep Fıstıklı ve Bademli Pilav tarifine yer vereceğiz.

Malzemeler:

-1/2 kg kuşbaşı kuzu eti

- 4 çorba kaşığı sadeyağ

-1 su bardağı badem

-1/2 demet maydanoz

-2 su bardağı pirinç (1/2 saat ıslatılmış)

- 1 tatlı kaşığı yenibahar

- 1 tatlı kaşığı karabiber

-Tuz

Yapılışı: Eti tereyağı ile ateşe koyunuz. Kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz. Üzerine 4 su bardağı sıcak su koyarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Tuzunu serperek 5 dakika daha pişiriniz. Sıcak kalacak şekilde bekletiniz. Bademleri ve İç Antep fıstıklarını sıcak su içerisinde 10 dakika bekletiniz. Kabuklarını parmaklarınızla arasından sıyırarak soyunuz. Sonrasında yağsız bir tavada pembeleşinceye kadar kavurunuz. Maydanozu incecik kıyınız. Et suyuna su ilave ederek 3 su bardağını tamamlayınız. Bir pilav tenceresi içerisinde kaynatınız. Pirincini yıkayarak süzünüz. Kaynar olan et suyuna salınız. Tuzunu kontrol edip kapağını örterek kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriniz. Ateşten alınız. Pilav pişince haşlanan et, badem, maydanoz ve baharatlarla dikkatlice harmanlayınız. Yarım saat demlendiriniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.