,, ,

GANO ile Yatay Geçiş Nasıl Yapılır? GANO İle Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

Eğitim 16.12.2023 - 15:26, Güncelleme: 16.12.2023 - 15:26 11260+ kez okundu.
 

GANO ile Yatay Geçiş Nasıl Yapılır? GANO İle Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

GANO ile Yatay Geçiş Nasıl Yapılır? GANO İle Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?
GANO ile yatay geçiş , aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında, öğrencilerin genel akademik not ortalamaları (GANO) dikkate alınarak yapılan bir yatay geçiş türüdür. GANO ile yatay geçiş için gerekli şartlar şunlardır: Öğrenci, başvuru yapacağı dönemdeki diploma programında en az bir yarıyılını tamamlamış olmalıdır. Öğrenci, başvuru yapacağı diploma programına kayıtlı öğrencilerden daha düşük bir GANO'ya sahip olmamalıdır. Öğrenci, başvuru yapacağı üniversitenin belirlediği diğer koşulları sağlamalıdır. GANO ile yatay geçiş başvurusu, her üniversitenin kendi belirlediği tarihler arasında yapılır. Başvurular, üniversitenin ilgili birimlerine yapılır. GANO ile yatay geçiş başvurusunda, öğrencinin diploma programında aldığı derslerin ve notlarının transkripti, başvuru formları ve diğer gerekli belgeler istenir. GANO ile yatay geçiş başvuruları, üniversitenin ilgili biriminde oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilir. Komisyon, öğrencinin GANO'sunu, aldığı dersleri ve notlarını, başvuru yapacağı diploma programının kontenjanlarını ve diğer koşulları göz önünde bulundurarak bir karar verir. GANO ile yatay geçiş başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler, kayıt yaptırmak için üniversiteye başvurmalıdır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için GANO ile yatay geçiş başvuru tarihleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenmiştir. Buna göre, GANO ile yatay geçiş başvuruları 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 15-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. GANO ile yatay geçiş başvuruları ile ilgili daha fazla bilgi için, öğrencilerin ilgili üniversitelerin web sitelerini ziyaret etmesi veya ilgili birimlerle iletişime geçmesi önerilir.
GANO ile Yatay Geçiş Nasıl Yapılır? GANO İle Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

GANO ile yatay geçiş , aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında, öğrencilerin genel akademik not ortalamaları (GANO) dikkate alınarak yapılan bir yatay geçiş türüdür.

GANO ile yatay geçiş için gerekli şartlar şunlardır:

  • Öğrenci, başvuru yapacağı dönemdeki diploma programında en az bir yarıyılını tamamlamış olmalıdır.
  • Öğrenci, başvuru yapacağı diploma programına kayıtlı öğrencilerden daha düşük bir GANO'ya sahip olmamalıdır.
  • Öğrenci, başvuru yapacağı üniversitenin belirlediği diğer koşulları sağlamalıdır.

GANO ile yatay geçiş başvurusu, her üniversitenin kendi belirlediği tarihler arasında yapılır. Başvurular, üniversitenin ilgili birimlerine yapılır.

GANO ile yatay geçiş başvurusunda, öğrencinin diploma programında aldığı derslerin ve notlarının transkripti, başvuru formları ve diğer gerekli belgeler istenir.

GANO ile yatay geçiş başvuruları, üniversitenin ilgili biriminde oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilir. Komisyon, öğrencinin GANO'sunu, aldığı dersleri ve notlarını, başvuru yapacağı diploma programının kontenjanlarını ve diğer koşulları göz önünde bulundurarak bir karar verir.

GANO ile yatay geçiş başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler, kayıt yaptırmak için üniversiteye başvurmalıdır.

2023-2024 eğitim öğretim yılı için GANO ile yatay geçiş başvuru tarihleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenmiştir. Buna göre, GANO ile yatay geçiş başvuruları 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 15-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

GANO ile yatay geçiş başvuruları ile ilgili daha fazla bilgi için, öğrencilerin ilgili üniversitelerin web sitelerini ziyaret etmesi veya ilgili birimlerle iletişime geçmesi önerilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.