,, ,

Fotokopi Makinesini Kim İcat Etti? Fotokopi Makinesini Ne Zaman İcat Edildi?

Yaşam 15.12.2023 - 12:03, Güncelleme: 15.12.2023 - 12:03 16676+ kez okundu.
 

Fotokopi Makinesini Kim İcat Etti? Fotokopi Makinesini Ne Zaman İcat Edildi?

Fotokopi Makinesini Kim İcat Etti? Fotokopi Makinesini Ne Zaman İcat Edildi?
Fotokopi makinesini icat eden kişi, Amerikalı mucit Chester Carlson 'dur. Carlson, 1938 yılında, üzerine kükürt ile kaplanmış çinko bir tabaka kullanarak ilk fotokopiyi yapmıştır. Carlson, bu buluşu için 1940 yılında patent başvurusunda bulunmuştur. Carlson'un buluşu, ilk olarak 1959 yılında Xerox firması tarafından geliştirilmiştir. Xerox firması, Carlson'dan 1 milyon dolar karşılığında patent haklarını satın almıştır. Xerox firması tarafından geliştirilen fotokopi makineleri, kısa sürede büyük bir başarı elde etmiştir. Fotokopi makineleri, günümüzde ofislerde, okullarda ve evlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Fotokopi makineleri, belgeleri hızlı ve kolay bir şekilde çoğaltmaya olanak tanımaktadır. İşte fotokopi makinesinin icadı ile ilgili bazı önemli bilgiler: İcat eden kişi: Chester Carlson İcat tarihi: 1938 İcat edilen ülke: Amerika Birleşik Devletleri İlk fotokopi makinesini üreten firma: Xerox İlk fotokopi makinesinin piyasaya sürüldüğü tarih: 1959
Fotokopi Makinesini Kim İcat Etti? Fotokopi Makinesini Ne Zaman İcat Edildi?

Fotokopi makinesini icat eden kişi, Amerikalı mucit Chester Carlson 'dur. Carlson, 1938 yılında, üzerine kükürt ile kaplanmış çinko bir tabaka kullanarak ilk fotokopiyi yapmıştır. Carlson, bu buluşu için 1940 yılında patent başvurusunda bulunmuştur.

Carlson'un buluşu, ilk olarak 1959 yılında Xerox firması tarafından geliştirilmiştir. Xerox firması, Carlson'dan 1 milyon dolar karşılığında patent haklarını satın almıştır. Xerox firması tarafından geliştirilen fotokopi makineleri, kısa sürede büyük bir başarı elde etmiştir.

Fotokopi makineleri, günümüzde ofislerde, okullarda ve evlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Fotokopi makineleri, belgeleri hızlı ve kolay bir şekilde çoğaltmaya olanak tanımaktadır.

İşte fotokopi makinesinin icadı ile ilgili bazı önemli bilgiler:

  • İcat eden kişi: Chester Carlson
  • İcat tarihi: 1938
  • İcat edilen ülke: Amerika Birleşik Devletleri
  • İlk fotokopi makinesini üreten firma: Xerox
  • İlk fotokopi makinesinin piyasaya sürüldüğü tarih: 1959
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.