,, ,

fıstık ezmesi tarifi

Gündem 31.05.2023 - 16:57, Güncelleme: 31.05.2023 - 16:57 3846+ kez okundu.
 

fıstık ezmesi tarifi

fıstık ezmesi tarifi
Fıstık ezmesi tarifi oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. İşte adım adım fıstık ezmesi yapmanız için gerekli malzemeler ve tarif: Malzemeler: 2 su bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık 1-2 yemek kaşığı bitkisel yağ (tercihe bağlı) 1-2 yemek kaşığı bal veya pekmez (tercihe bağlı) Bir tutam tuz (isteğe bağlı) Yapılışı: Fıstıkları bir fırın tepsisine veya tavaya alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında veya orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar fıstıkların renklerinin açılmasını ve aromalarının ortaya çıkmasını sağlayın. Ara ara karıştırarak fıstıkların yanmasını önleyin. Fırından çıkan fıstıkları biraz soğumasını bekleyin ve ardından blender veya mutfak robotuna alın. Eğer isterseniz kabuklarını çıkarabilirsiniz, ancak kabuklu fıstık kullanmanızda da bir sakınca yoktur. Fıstıkları blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Bu süreçte ara sıra karışımı kenarlardan aşağıya indirerek homojen bir ezme elde edin. Fıstıkların yağları salınana kadar işlemi sürdürebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bitkisel yağ, bal veya pekmez, ve bir tutam tuzu ekleyin. Bunlar fıstık ezmesine tat ve kıvam sağlar. Eğer daha kremamsı bir kıvam istiyorsanız, bitkisel yağ ekleyebilirsiniz. Bal veya pekmez ise tatlandırıcı olarak kullanılır. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir fıstık ezmesi elde edin. Kıvamı ve tatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer daha koyu bir kıvam isterseniz, fıstık ezmesine az miktarda bitkisel yağ ekleyebilirsiniz. Fıstık ezmesini hava geçirmez bir kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın. Böylece daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Hazırladığınız fıstık ezmesini ekmek üzerinde veya tatlınızda kullanabilir, smoothie veya milkshake'lere ekleyebilir veya tek başına tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
fıstık ezmesi tarifi

Fıstık ezmesi tarifi oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. İşte adım adım fıstık ezmesi yapmanız için gerekli malzemeler ve tarif:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
  • 1-2 yemek kaşığı bitkisel yağ (tercihe bağlı)
  • 1-2 yemek kaşığı bal veya pekmez (tercihe bağlı)
  • Bir tutam tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Fıstıkları bir fırın tepsisine veya tavaya alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında veya orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar fıstıkların renklerinin açılmasını ve aromalarının ortaya çıkmasını sağlayın. Ara ara karıştırarak fıstıkların yanmasını önleyin.

  2. Fırından çıkan fıstıkları biraz soğumasını bekleyin ve ardından blender veya mutfak robotuna alın. Eğer isterseniz kabuklarını çıkarabilirsiniz, ancak kabuklu fıstık kullanmanızda da bir sakınca yoktur.

  3. Fıstıkları blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Bu süreçte ara sıra karışımı kenarlardan aşağıya indirerek homojen bir ezme elde edin. Fıstıkların yağları salınana kadar işlemi sürdürebilirsiniz.

  4. İsteğe bağlı olarak bitkisel yağ, bal veya pekmez, ve bir tutam tuzu ekleyin. Bunlar fıstık ezmesine tat ve kıvam sağlar. Eğer daha kremamsı bir kıvam istiyorsanız, bitkisel yağ ekleyebilirsiniz. Bal veya pekmez ise tatlandırıcı olarak kullanılır.

  5. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir fıstık ezmesi elde edin. Kıvamı ve tatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer daha koyu bir kıvam isterseniz, fıstık ezmesine az miktarda bitkisel yağ ekleyebilirsiniz.

  6. Fıstık ezmesini hava geçirmez bir kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın. Böylece daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

Hazırladığınız fıstık ezmesini ekmek üzerinde veya tatlınızda kullanabilir, smoothie veya milkshake'lere ekleyebilir veya tek başına tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.