,, ,

Fikret Bayır Kimdir

Kimdir 30.01.2023 - 20:27, Güncelleme: 30.01.2023 - 20:34 10345+ kez okundu.
 

Fikret Bayır Kimdir

Fikret Bayır Kimdir?
Fikret Bayır 1964 yılında İzmir’de doğdu.1985 yılında Kara Harp Okulunu (KHO), 1986’da Topçu ve Füze okulunu bitirdi. Topçu birliklerinde Batarya Subaylığı, Yer ölçme Subaylığı ve Batarya Komutanlığı yaptı. İngilizce yabancı dil ve pilotaj dâhil çeşitli meslek içi eğitimler aldı.1997 yılında Kara Harp Akademisinden “Kurmay Yüzbaşı” olarak mezun oldu. Kurmay subay olarak, iç güvenlik görevleri başta olmak üzere, çeşitli karargâh görevleri ve kıta komutanlıkları yaptı. Fikret Bayır 1999 yılında altı ay süreyle Filistin’de Barış Gücü (TIPH) ve 2000-2003 yıllarında İtalya/Napoli’de NATO görevinde bulundu. NATO görevi sırasında, ABD Deniz Harp Akademisinde, “Askeri Strateji ve Politika” dersleri aldı. 2005 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinde eğitim gördü. 2007 yılında, Albay rütbesindeyken, kendi isteği ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekliye ayrıldı. Bir süre ticari sektörde yöneticilik yaptı.  2015 yılında KHO bünyesindeki Savunma Bilimleri Enstitüsünde “Savunma Yönetimi” konusunda doktora eğitimine başladı. 15 Temmuz 2016 sonrasında, Doktora eğitimine Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde devam etti. 2020 yılı Bahar Döneminde, “Stratejik Yönetim” konusunda hazırladığı tezi başarıyla savunarak Doktora eğitimini tamamladı. Bu dönemde Milli Savunma Üniversitesinde yarı zamanlı olarak “Harp Tarihi ve Strateji” dersleri verdi. Akademik çalışma alanları; Harp Tarihi, Jeo-politika, ekonomi-politika, Oyun Teorisi, Harp Maliyesi ve Finansmanı olmuştur. Ulusal medyada ve hakemli dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. “Strateji Ustası Atatürk” adlı ilk kitabı, 2014’de yayımlanmıştır. 2017 yılında “Avrasya’nın Kilidi Türkiye” başlıklı kitapta “ETA-Bask Çözüm Modeli Işığında, PKK Terörüne Genel Bir Bakış” konulu bölümü hazırlamıştır. Fikret Bayır 24 Ekim 2021 tarihinde Zafer Partisi ne katılmış ve Genel Başkan Stratejik Yönetim Başdanışmanı olarak görev almıştır. 24 Şubat 2022’de yapılan Kurucular Kongresi sonunda Genel İdare Kuruluna (GİK) seçilmiş ve ardından Genel Başkan Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ tarafından, Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2 Ekim 2022’de yapılan 1’nci Olağanüstü Büyük Kongre’de yeniden GİK üyeliğine seçilmiş ve ardından Milli Güvenlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yeniden atanmıştır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocukludur.
Fikret Bayır Kimdir?

Fikret Bayır 1964 yılında İzmir’de doğdu.1985 yılında Kara Harp Okulunu (KHO), 1986’da Topçu ve Füze okulunu bitirdi. Topçu birliklerinde Batarya Subaylığı, Yer ölçme Subaylığı ve Batarya Komutanlığı yaptı. İngilizce yabancı dil ve pilotaj dâhil çeşitli meslek içi eğitimler aldı.1997 yılında Kara Harp Akademisinden “Kurmay Yüzbaşı” olarak mezun oldu. Kurmay subay olarak, iç güvenlik görevleri başta olmak üzere, çeşitli karargâh görevleri ve kıta komutanlıkları yaptı.

Fikret Bayır 1999 yılında altı ay süreyle Filistin’de Barış Gücü (TIPH) ve 2000-2003 yıllarında İtalya/Napoli’de NATO görevinde bulundu. NATO görevi sırasında, ABD Deniz Harp Akademisinde, “Askeri Strateji ve Politika” dersleri aldı. 2005 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinde eğitim gördü. 2007 yılında, Albay rütbesindeyken, kendi isteği ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekliye ayrıldı. Bir süre ticari sektörde yöneticilik yaptı.  2015 yılında KHO bünyesindeki Savunma Bilimleri Enstitüsünde “Savunma Yönetimi” konusunda doktora eğitimine başladı. 15 Temmuz 2016 sonrasında, Doktora eğitimine Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde devam etti. 2020 yılı Bahar Döneminde, “Stratejik Yönetim” konusunda hazırladığı tezi başarıyla savunarak Doktora eğitimini tamamladı.

Bu dönemde Milli Savunma Üniversitesinde yarı zamanlı olarak “Harp Tarihi ve Strateji” dersleri verdi. Akademik çalışma alanları; Harp Tarihi, Jeo-politika, ekonomi-politika, Oyun Teorisi, Harp Maliyesi ve Finansmanı olmuştur. Ulusal medyada ve hakemli dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. “Strateji Ustası Atatürk” adlı ilk kitabı, 2014’de yayımlanmıştır. 2017 yılında “Avrasya’nın Kilidi Türkiye” başlıklı kitapta “ETA-Bask Çözüm Modeli Işığında, PKK Terörüne Genel Bir Bakış” konulu bölümü hazırlamıştır.

Fikret Bayır 24 Ekim 2021 tarihinde Zafer Partisi ne katılmış ve Genel Başkan Stratejik Yönetim Başdanışmanı olarak görev almıştır. 24 Şubat 2022’de yapılan Kurucular Kongresi sonunda Genel İdare Kuruluna (GİK) seçilmiş ve ardından Genel Başkan Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ tarafından, Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2 Ekim 2022’de yapılan 1’nci Olağanüstü Büyük Kongre’de yeniden GİK üyeliğine seçilmiş ve ardından Milli Güvenlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yeniden atanmıştır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocukludur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.