,, ,

Fethiye'de tarihi yerler

Seyahat 19.05.2023 - 17:16, Güncelleme: 19.05.2023 - 17:27 9590+ kez okundu.
 

Fethiye'de tarihi yerler

Fethiye'de tarihi yerler
Fethiye , Türkiye'nin Muğla iline bağlı bir ilçe olup tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir turistik bölgedir. İşte Fethiye'de gezilebilecek bazı tarihi yerler: Telmessos Antik Tiyatrosu: Fethiye 'nin merkezinde bulunan antik tiyatro, Likya dönemine aittir ve M.Ö. 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Tiyatronun büyük bir kısmı günümüze kadar ayakta kalmıştır ve hala konserler ve etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Fethiye Müzesi: Fethiye Müzesi, Fethiye'nin tarihini ve kültürel mirasını sergileyen bir müzedir. Müzede Likya dönemine ait arkeolojik buluntular, heykeller, seramikler ve diğer eserler sergilenmektedir. Kayaköy (Levissi): Fethiye'ye yakın bir köy olan Kayaköy, tarihi bir yerleşim alanıdır. Eski Rum evlerinden oluşan bu köy, 1922 Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sonrasında terk edilmiştir. Kayaköy, atmosferik bir ortam sunmaktadır ve ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk imkanı sağlamaktadır. Tlos Antik Kenti : Fethiye'ye yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Tlos, Likya dönemine ait önemli bir antik kenttir. Burada antik tiyatro, lahitler, antik stadyum ve kaya mezarları gibi kalıntıları görebilirsiniz. Ayrıca Tlos Kalesi de burada yer almaktadır. Letoon Antik Kenti: Fethiye'ye yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunan Letoon, Likya dönemine ait bir antik kent ve dini merkezdir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Letoon, Likya tanrılarının tapınağına ev sahipliği yapmaktadır. Bu listede yer alan yerler, Fethiye'de tarihi öneme sahip bazı noktalardır. Bunların dışında da bölgede başka antik kalıntılar ve tarihi mekanlar bulunabilir. Ziyaret etmek istediğiniz tarihi yerleri gezi planınıza ekleyerek Fethiye'nin tarihi zenginliklerini keşfedebilirsiniz.
Fethiye'de tarihi yerler

Fethiye , Türkiye'nin Muğla iline bağlı bir ilçe olup tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir turistik bölgedir. İşte Fethiye'de gezilebilecek bazı tarihi yerler:

  1. Telmessos Antik Tiyatrosu: Fethiye 'nin merkezinde bulunan antik tiyatro, Likya dönemine aittir ve M.Ö. 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Tiyatronun büyük bir kısmı günümüze kadar ayakta kalmıştır ve hala konserler ve etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

  2. Fethiye Müzesi: Fethiye Müzesi, Fethiye'nin tarihini ve kültürel mirasını sergileyen bir müzedir. Müzede Likya dönemine ait arkeolojik buluntular, heykeller, seramikler ve diğer eserler sergilenmektedir.

  3. Kayaköy (Levissi): Fethiye'ye yakın bir köy olan Kayaköy, tarihi bir yerleşim alanıdır. Eski Rum evlerinden oluşan bu köy, 1922 Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sonrasında terk edilmiştir. Kayaköy, atmosferik bir ortam sunmaktadır ve ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk imkanı sağlamaktadır.

  4. Tlos Antik Kenti : Fethiye'ye yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Tlos, Likya dönemine ait önemli bir antik kenttir. Burada antik tiyatro, lahitler, antik stadyum ve kaya mezarları gibi kalıntıları görebilirsiniz. Ayrıca Tlos Kalesi de burada yer almaktadır.

  5. Letoon Antik Kenti: Fethiye'ye yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunan Letoon, Likya dönemine ait bir antik kent ve dini merkezdir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Letoon, Likya tanrılarının tapınağına ev sahipliği yapmaktadır.

Bu listede yer alan yerler, Fethiye'de tarihi öneme sahip bazı noktalardır. Bunların dışında da bölgede başka antik kalıntılar ve tarihi mekanlar bulunabilir. Ziyaret etmek istediğiniz tarihi yerleri gezi planınıza ekleyerek Fethiye'nin tarihi zenginliklerini keşfedebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.